lørdag, august 18, 2018

Dagbok 2018: 18.august

Klokka er 18.30, temperaturen er + 12 grader og det har silregna i heile dag. Eg prøver å trøste meg sjølv med at straumen kanskje ikkje vert så dyr til vinteren som dei har trua med. No blir vel alle magasin fylte, i alle fall i vår del av landet. Som den pessimisten er  tenkte eg på det då vi hadde alle dei fine dagane i sommar at dette kjem vi til å få svi for seinare. Men så kan vi no skilte med at det vart ny varmerekord for Ørsta i år. No slepp eg å vatne, men graset veks som aldri før, så arbeidslaus blir eg ikkje. 
I dag har eg vore ekstremt lat, har ikkje gjort det skapte grann verken ute eller inne - og akkurat det trivst eg dårleg med. Men energien forsvinn i dette vêret. Det einaste litt nyttige eg har gjort er å strikke, men det er ikkje direkte mosjonerande.
Marit og eg var på ein liten handlerunde i dag. Var innom Gjenbruk og kika etter noko eg hadde sett på FB, men det var der sjølvsagt ikkje lenger. Der eg utruleg mykje fint, og vareutvalet veks og veks, trur dei fleste har for mykje. Marit og eg kjøpte ingen ting, vi var einige om at vi hadde nok frå før.
Mat handla vi på REMA 1000. Det var ikkje så mykje eg skulle ha, men eg fann meg to fine oransje ildtoppar, til halve prisen av det dei kosta på blomsterbutikk. Dei held seg godt og varer lenge. Må til å pynte opp litt inne no, når eg ikkje lenger får vere ute heile dagen.
Sidan eg hadde heimeavla poteter tok eg og laga middag til meg sjølv i dag, men det skal bli lenge til neste gong. Eg steikte laks og kokte poteter til. Frosne grønsaker hadde eg også. Eg vart så mett at eg vart aldeles uvel. Sidan det var sjølvdyrka poteter måtte eg ete litt ekstra. Ikkje ofte eg et poteter no for tida. Sovna i godstolen med lydboka etterpå; før eg vakna til live igjen, kokte kaffi og begynte å strikke.
Dette blei ei heil historie om ingen ting. Men det skjer ikkje så mykje slike dagar, og det kan vere det beste. Ein annan ting er at NRK1 sviktar så totalt, berre sport og reprisar heile tida.
Hadde det klårna opp og blitt litt mindre kaldt skulle eg gått ein tur om ikkje anna, men no får eg konsentrere meg om boka mi.
I dag fyller svigermora til Rasmus 80 år. Sigrid er ei kvikk og koseleg dame. Ho er lett på foten og har plukka molter i år også, eg tippar det blir servert molter og krem i dag. Gratulerer med dagen, Sigrid! Håper eg få ta meg ein tur til Kongsberg i løpet av hausten.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...