fredag, august 17, 2018

Dagbok 2018: 17.august



Klokka er 20.00, temperaturen er + 15 grader og i dag har det regna ganske mykje. Derfor kom eg ikkje heilt i mål med det eg hadde tenkt å gjere ute.
På føremiddagen styrte eg med diverse inne før eg gjekk ut og heldt fram med arbeidet t i hagen. I dag fekk eg vekk alle sener og strengar både på ertene og på bringebæra. Vi har gått der og knytt på sen i hytt og ver både Nils og eg - i mange år, så no ville eg ha alt vekk og sette opp nye strengar på bringebæra. Erter-åkeren skal avviklast. Eg klipte også vekk ein heil del bringebærkratt som eg mol opp på kompostkverna. Men då eg var nesten ferdig begynte det å regne så eg måtte gå inn. Strikka litt og las litt, men så har eg det med at eg blir så sigande trøtt på ettermiddagen at eg sovnar ei lita stund. 
Eg var heldigvis vaken då Marit kom over vegen ein tur og vi fekk prata om det eine og det andre; det blir mykje mimring, og vi går aldri tomme for samtale-emne. 
Eg måtte ut og rydde litt etter arbeidet i føremiddag, og då eg raka attmed bringebæråkeren såg eg noko rosa nede i molda-det var ei diger potet. Eg grov vidare med hendene, og resultatet ser de på bildet over. Eg kan ikkje garantere at alt var under ein stilk, men resultatet er no flott om eg var bort under stilk nr. to også. Det var på same staden som eg sette den eine mandelpoteta i fjor. No er det svært sjeldan at eg et poteter, men eg må kanskje koke ei eller to for å smake på dei?
I morgon kan det hende eg skal vere med Marit bort på REMA 1000.
Ønsker alle ei fin helg. Og over helga er det skulestart også for elevane går eg ut frå-eller kanskje dei alt har begynt? Leigebuaren min kjem vel snart att også, så då må eg slutte å slå dørene og spele høg musikk seint på kveld /natt.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...