søndag, juli 15, 2018

Dagbok 2018: 15.juli

Klokka er snart 20.00, temperaturen på trappa er +26 grader C, skodda og skyene er nesten borte og sola er så vidt framme.
Wenche og Rasmus driv og pakkar bilen full, dei skal reise i morgon, og overnatte på Hamar, før dei reiser heilt heim. Dei hadde visst ei ærend på Ikea, det er det eine, og så er det ikkje alle som likar like godt å køyre bil. Dei har hjelpt meg med mykje mens dei har vore her, og så har dei nye oppgåver som ventar heime. Der har dei oppussing på gang.
I dag hadde Rasmus og eg eit ærend på Plantasjen, og så var vi innom Bunnpris for eit par småting.
Vi nytta også høvet til litt lærekøyring. Eg har knapt no køyrt bil etter at eg vart pensjonist, så eg var i tvil om eg i det heile tatt greidde det. Eg kan ikkje seie at køyrelæraren var imponert, men heller ikkje heilt avvisande. Eg køyrde frå flyplassen, bort Torvmyrvegen først, snudde, køyrde forbi bilbutikken, opp til Tussa, Biltilsynet, ned att og inn på hovudvegen, tok av opp Anders Hovden gata, men så kom vi på at vi skulle på Bunnpris, så eg køyrde opp til Ungdomsskulen,stoppa og let Rasmus overta.
Seinare fekk eg eit par timar med gode råd om kva slags bil eg skal kjøpe meg/bytte til. Rasmus er veldig FOR el-bilar, men dei er det så stor etterspørsel etter her i Ørsta at dei er vanskeleg å skaffe. Og bror min er IMOT el-bilar. Det er ikkje godt å vite kven ein skal høyre mest på. Eg seier at eg vil sjå det litt an, for Krumsvik lova å ringe meg om dei fekk inn små bilar med automatgir. Ein ting er sikkert : Søndag føremiddag er ei fin tid for lærekøyring.
Så lage vi middag og åt før fotballkampen, som ingen gadd å sjå, men vi fekk med oss resultatet. Middagen i dag var hamburgarar. Eg let Rasmus bestemme , slik at gutane får det dei et og vil ha.
Is og kaffi etterpå. Eg har blitt kvitt mange restar mens eg har hatt besøk- men fått nye restar å gnage på i staden. Det vir tomt når dei reiser, men kan vere greitt å få orden på eit "bomba" hus. Og eg har lova å komme til Kongsberg til hausten. Det er Ingar som har fått rommet "vårt" no, men han har lova at eg skal få låne det.
No vart det veldig fint ute!

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 27.mars

Klokka er no 17.45, temperaturen ute er+ 9 grader, men det er overskya i dag, så det er ikkje så fint som det var i går. Eg sov godt sist na...