søndag, juli 15, 2018

Dagbok 2018: 14.juli

Klokka er alt eit kome eit kvarter inn i den nye dagen. Her i huset startar vi dagen seint, og sluttar enda seinare. Temperaturen ute er + 16 grader C, og det har vore finare vêr i går. Sola var framme ei stund og då var det varmt. 
I dag har vi ikkje gjort så mykje, men det var heller ikkje planen. Rasmus har fått saga sund det meste av ROTA, han har lært meg å file motorsaga og kjøpt olje som eg skal fylle på Wenche og eg sette i hop att den gamle kompostkassa, og så er planen å kjøpe ei i tillegg, til å ha gras i. Vi jobba ei stund ute, men så tok dei med seg gutane på handel av diverse, mens eg vart att heime. Eg begynte så smått å gjere klar til Taco før dei kom heim, tømte oppvaskmaskin, brette ein klesvask og plukka bær. På føremiddagen steikte eg sveler, noko som fall i god jord, særleg hos minstemann som meinte vi kunne ha sveler til middag også. Vi er i grunnen ikkje så produktive, brukar det meste av tida til å lagemat, ete og prate. Litt TV innimellom. Men vi kosar oss i lag. Gutane er veldig fredelige, det går mykje i data. Wenche strikkar og eg ryddar litt innimellom. Det er FERIE. Det einaste vi har planlagt for morgondagen, er middagen.
I dag er det bryllaupsdagen til Wenche og Rasmus, det er 18 år sidan dei gifta seg på Mauritius. 
Det er mamma sin fødselsdag-ho vart fødd i 1904.
Og så er det Frankrikes nasjonaldag: Allons enfants de la Patrie. Le jour de gloire est arrivé !  (Må berre briefe litt med at eg kan Marseillaisen utanåt- men berre første verset)

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...