torsdag, juni 28, 2018

Dagbok 2018: 28.juni Bok nr.19 - 2018: Italiensk reise

Klokka er 20.10, temperaturen er + 15 grader, C og no skin sola delvis. Tidlegare i dag regna det, men eg trur det var berre EI lang byge. Elles har det vore ein litt rar dag for meg. Eg bestemte i går at viss det ikkje vart ute-vêr i dag, så skulle eg lese ut boka til Øystein.
I går kveld kom eg meg i seng litt før klokka 2, og sov godt til klokka 9 i dag. Det skulle vere eit godt utgangspunkt, men eg vakna sigande trøtt, og det kom seg ikkje sjølv etter at eg hadde ete frokost og drukke kaffi. Etter diverse gjeremål, på data blant anna, sette eg meg ned for å lese, men augeloka datt att og etter få setningar dikta eg vidare sjølv i halvsøvne. NB: Det var ikkje boka det var noko i vegen med. ( No er eg litt uvand med å lese papirbøker, har halde meg til lydbøker, men har konsentrasjons-vanskar med dei også.)
Eg sette meg til å strikke i staden for å lese, la opp to parallelle lestar etter å ha festa trådar på eit ferdigstrikka par. Det har hendt at eg har sovna over strikketøyet også, men det er sjeldan, og eg gjorde det ikkje i dag. Eg tok att boka og las ei stund, og slik heldt eg det gåande. Brått var klokka halv 4 og eg måtte ha litt mat. Etterpå gjekk eg ut i hagen og jobba litt. Det hadde slutta å regne og eg lurte igjen på om eg skulle gjødsle, men så såg eg på vêrmeldinga at det skal vere sol heile neste veke, så då let eg gjødslinga vere.
Endeleg var eg såpass vaken at eg kunne ta fatt på boka att, og no har eg lese heile.
No trur vel lesarane mine at boka er kjedelig og uinteressant, men det er den ikkje. Tvert imot er den veldig interessant og lærerik, men den kan ikkje lesast i halvsøvne.
Øystein har vore mykje i Italia, og han har reist landet på kryss og tvers. Dette er ei fortelling om turane hans, men det er berre ein liten del av teksten. For kvar by han stoppar i deler han kunnskapane sine om den byen, det gjeld historie, politikk, folkeliv, mat, filmar, bildekunst, songar og ikkje minst bøker som har tilknytting til staden. 
Han fortel også om andre sine reiser og opplevingar i landet. Ja, her er så mykje informasjon at det er nok å lese eit par sider om gongen, i alle fall viss ein vil absorbere og hugse stoffet. Eg ser for meg at ein kunne reise same ruta, med tog til dømes, og lese i boka før neste stopp. Slik ville boka fungere som ei "reisehandbok", men den er mykje meir enn det.
Eg vil gjerne anbefale boka til alle som er interessert i å lære meir om Italia. Dette er ikkje ein underhaldningsroman! Eg er mektig imponert over all kunnskapen som Øystein har tileigna seg om landet, og måten han gir det vidare på. Trur denne boka blir ein klassikar for alle som interesserer seg for Italia.
Eg var så heldig at eg fekk denne boka av svigersonen. Takk til Øystein !
Eg kjem til å lese boka om att i sakte tempo.

Avslutningsfest på Krigsskolen i dag. Solveig har kledd seg for å matche Audun ser det ut til. Uniforma minner meg om den som Eivind Os hadde.

Og Ingar kosar seg i Legoland.



Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 23.april

  Eg har ein plass på maskina der eg kan finne "gamle" bilde. Dette er ei av rosene mine, Leonardo da Vinci, trur eg. Eg har lese ...