onsdag, juni 27, 2018

Dabbok 2018: 27.juni

Far og son målar det grøne huset grått. Sonen er i gult.


Klokka er 20.10, temperaturen er + 16 grader, og i dag har det vore nydeleg vêr, litt vind i dag også, men ikkje så kald som i går.
Med det samme eg skulle til å skrive blogg kom eg på at eg ikkje hadde henta posten. I dag var der berre ein kvit konvolutt og det var tilbakebetaling på skatten-til Nils, så no kan eg snart fare til Ulsteinvik og gjere opp skattekontoen hans. Var inn på Sparebanken og der var kome inn eit par beløp sidan i går, det eine var sikkert skatten MIN, for eg skulle også ha noko att. Ja, eg får stole på at alt går rett for seg, for eg maktar ikkje å følgje med på alt. Økonomi har aldri vore mi sterke side.
I dag har eg ikkje vore så sosial som i går. Først av alt tok eg eit lite lakkstrøk til på skapdørene-eg ser ingen skilnad, men håper at lakken verkar som han skal uansett. Elles styrte eg litt i hagen, som vanleg. Har ein hus og hage har ein alltid noko å gjere -det er derfor eg vil ha det.
I dag la eg meg på solsenga med lydbok- og sov meir og mindre-ikkje mange gonger eg har gjort det denne sommaren. 
Så skulle eg ut att å jobbe meir, eg skulle sette opp att nettingen på garasjen, den som blomkarsen klatrar i, men det fekk eg ikkje til! Eg har vore i tvil om eg skulle ha netting og blomkarse lenger, og no trur eg at eg bestemmer meg for heller å plante ei rose. Kunne tenke meg ei New Dawn-rose på den mørkeraude veggen-eller to. Der er alltid tørt i det bedet derfor brukar alle kattane i nabolaget bedet til do. Det er bra festlig.
Eg rulla saman nettingen igjen og var den inn i tilbygget.
Så var eg ned på grensa til "Frikyrkjetomta" og luka og rydda der, det vart sekker full med ugras og anna rusk. Til takk for all jobbinga vart eg beden på jordbær i min eigen åker. Det er mange år sidan vi har hatt så mykje og fine jordbær som i år. men så langt har alle gått i eitt gap.
Margrete er komen att frå Solund -heile familien er trygt heime, men i morgon skal dei to yngste på korpstur til Bergen, Ingeborg skal tilbake til Oslo og Eirik skal ein tur til Trondheim i helga. I morgon er det avslutningsseremoni på Krigsskolen, og fredag kjem Solveig og Co heim. Solveig stressar litt med å finne ein dag då dei fleste kan samlast og feire dei sju fødselsdagane.
Når det er fint ver vert dagane altfor korte for meg, sjølv om eg går her mykje åleine og rotar.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...