onsdag, juni 13, 2018

Dagbok 2018: 13.juni.

Klokka er18.15, temperaturen er + 17 grader C. Det er fint, lettskya vêr, med litt sol av og til. La meg ut på solsenga for ei lita stund sidan, fekk ligge der i ca.5 minutt før sola for bak ei sky og det vart "kaldt". No er det vel ikkje langt att før regnet og vinden kjem. Alt i hagen treng vatn, og i dag oppdaga eg at det vesle Victoriaplommetreet var litt slapt i blada. Trudde at trea hadde såpass lange røter at dei fann vatn, men eg bar to store bytter vatn ned til treet, før eg vatna med slangen. Det var så mykje og så gode plommer på det i fjor haust og eg har ikkje lyst å miste det.
Eg har ikkje vore så "hyper" i dag, heller litt slapp og sløv. Begynte å renske vekk gras på steinvegen i føremiddag, men det var ikkje så kjekt. Prata ei stund med Solveig nabo, gjekk inn att og strikka litt etc. Må legge til at eg var ikkje heilt god i kneet.
Mens eg åt "middag" sat eg og såg ut på graset, og såg at der var ein del ugras innblanda. Etter å ha tenkt litt fram og tilbake tok eg like godt og klipte skråninga og rundt huset, men ikkje opp mot vegen. Tenkte kanskje det vart finare når regnet kom og graset tek til å vekse at ugraset er borte. Eg stilte ikkje klipparen ned så mykje, så eg tok berre toppane. Synest sjølv det ser betre ut no. Skulle sikkert klipt opp mot vegen også, men det får vere. 
Fredag reiser pensjonistlaget på tur til Bergen , Haugesund og Stavanger. Dei skal gå om bord i Hurtigruta fredags kvelden i Ålesund, så får håpe vinden har spakna til den tid. Marit G skal vere med.
No er det snart kvelden, dvs. nyheiter på TV og strikketøy.
Naboane rett over vegen er i full gang med å måle huset sitt. 80-åringen litt lenger ute, har vore på taket i dag også, han malar takplatene, dvs. flikkar på dei, kvart år. Har går oppreist på taket utan noka form for sikring. Alle kjerringane i nabolaget, deriblant eg, skjenner på han kvart år, utan at det hjelper.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 23.april

  Eg har ein plass på maskina der eg kan finne "gamle" bilde. Dette er ei av rosene mine, Leonardo da Vinci, trur eg. Eg har lese ...