tirsdag, juni 12, 2018

Dagbok 2018: 12.juni

Treng ikkje å klippe plenen!

Klokka er 19.00, temperaturen er ca. + 15 grader C, det er lettskya og fint, og akkurat no skin sola. Eg likar godt dette vêret, men ser at det trengst vatn, og torsdag kjem regnet, om ein skal tru vêrmeldingane. Og då kjem det visst til å regne både lenge og vel. Eg har vatna litt dei mest utsette plantane i dag, det er om lag det eg har gjort.
Ingen arbeidsdag i dag, men kan vel ikkje vere like flittig støtt.
Eg hadde sett meg ut ein genser på Miss B som eg hadde bede dei legge til sides til meg. Det var ein av grunnane til at eg vart med Marit nedover i dag då ho skulle til fysioterapeut. Ikkje alle butikkane var opne på Amfi då eg kom, men klokka 10 vart det klart for handel. I tillegg til genseren kjøpte eg litt på parfymeriet og noko nytt sengetøy. Har nok av alt, men treng å fornye litt. Og det er som regel halv pris på Kid….. 
Så gjekk eg opp til fysioterapeuten der Marit var, og fekk snakke med ho som driv gesjeften. Eg har gått hos henne før, og no bestilte eg time hos henne komande mandag, for det vonde kneet mitt. I går gjekk det heilt fint med foten, for då var eg berre ute i hagen, det er når eg skal gå på gater og vegar det er verst. Men i dag , som i går, tok eg to Paracet og hadde på "støtta" . Det gjekk ganske bra i dag også, men fysioterapeuten sa at eg skulle ikkje gå med den støtta heile tida.
Vi var innom Spar også før vi for heim, eg måtte ha litt garn for å skøyte på restane mine; driv og strikkar restelestar. Matvarer trong eg ikkje. 
Bodil ringde mens eg var på butikken, vi kunne ikkje snakke då, så eg ringde henne opp att då eg kom heim.
Etter at eg hadde ete litt og styrt litt i huset, kom posten med ein bunke brev til meg. Det var frå Tindekraft, Tussa og Nav. Eg er blitt ny kunde overalt, og alle desse papira forstår eg meg lite på. Men eg held auge med bankkontoen og ser kva som går inn og ut. Har ikkje oppretta avtalegiro nokon stad enno - det var det Nils hadde så mange av. 
Margrete ringde etter at eg hadde underretta henne om at ein vi kjende var død, og ikkje lenge etter kom Eirik på besøk. Han har ikkje vore her etter at han kom heim frå Trøndelag før i dag. Han jobbar litt på Møbelringen. Vi avtalte at han og Håkon kunne samarbeide litt om målinga, for Håkon er godt inne i det no. Eg har ikkje så mykje peiling; det er Einar som har vore primus motor for prosjektet, og no er han i Oslo. Vi åt is og drakk kaffi; kjekt med desse barnebarna som etter kvart blir veldig vaksne.
Som de forstår lid eg ikkje av einsemd, men har det bra. Og i dag då eg var nedover såpass tidleg på dag trefte eg fleire pensjonistar som eg kjenner. Hadde eg vore litt meir gangfør kunne det blitt turar i skog og mark også, men det lyt visst bero. Så lenge.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...