fredag, april 20, 2018

Dagbok 2018: 20.april


Klokka er 18.20, temperaturen ute er + 10 grader C og det er vårleg. Skya, med litt regn av og til.
Eg sov godt sist natt, men tankane mine med det same eg vakna var : Kva dag er det i dag, kva skal skje  osb. Men så kom roa over meg, det var ingen ting å frykte. Eg treng ikkje lenger vere på alerten med to telefonar på nattbordet, klar til å sprette opp. 
Det einaste som stod på programmet i dag var at jentene skulle komme og vi skulle ha samtale med vikarpresten Sindre Løvik. det var han som hadde gravferda til Harald også.
Han kom klokka 12.00 og vi hadde to kjekke timar i lag med han. Eg hadde laga eit resyme over livet til Nils i all hast i går, så det var klart. Elles snakka vi om Nils og prøvde å vise han korleis han var, for som eg sa så må det vere litt rart å snakke om ein mann han aldri har møtt. Eg sa at eg ville ikkje at det skulle vere så altfor trist, at vi heller ville "feire" livet hans og minnast han slik han var den gongen han var frisk, og vere glade for alle dei gode åra han fekk-også etter at han vart sjuk. Det er ikkje slik at vi ikkje sørger, det gjer vi sjølvsagt, men vi føler også ei enorm lette fordi han ikkje lenger har det vondt. Det var veldig kjekt å snakke med presten, han er ein fin person. Neste gong han har Johnny Cash-gudsteneste på Sæbø skal eg jammen møte opp.
Margrete har hatt ansvar for å skaffe song og musikk til gudstenesta, Solveig bestiller mat til minnestunda og blomster til kista. Eg har ikkje gjort så mykje.
Vi hadde oss ein handlerunde; sidan Solveig skulle bestille mat og blomster, reiste Margrete og eg til Volda fordi eg måtte ha meg litt klede. Vi var på Mørekonfeksjon, der eg kjøpte meg ei ny bestebukse, to toppar og eit par skolettar. Toppane kunne eg eigentleg klart meg utan, men sidan eg no kanskje kjem til å vere meir ute blant folk og sidan Erlend skal konfirmerast snart måtte eg ha litt nytt. Eg tok ikkje buksa med meg heim, men fekk dei til å legge den opp på butikken. 
Eg må vel ta meg litt av huset i morgon, for Rasmus & Co kjem i løpet av dagen, dei skulle tjuvstarte i kveld. Alle barn og barnebarn er på plass når dei kjem. Eg er ikkje åleine om sorga og saknet, men vi vil prøve å gjere gravferda til ein fin og minnerik dag.
Planten er frå Hilde og Anne Merete m/fam.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...