fredag, mars 23, 2018

Dagbok 2018: 23.mars.



Gratulerer med dagen!

Klokka er 22.10, og det er ca. ein halv time sidan eg kom heim. Det var Gudmund som henta meg i kveld. Temperaturen ute er no + 8 grader, så det minner om vår. Det har vore skya, men opplett i dag.
I dag kom Solveig inn frå Hareid for å hjelpe den hjelpelause mora si..Ho Køyrde meg ut til Nils, så fekk ho handleliste og kjøpte det eg skulle ha, køyrde det heim og plasserte det i frysar og kjøleskap. Alt mens eg sat ute med Nils. Eg kunne ikkje ha vore med på butikk for alt i verda, foten min toler det ikkje. I dag tidleg med det same eg var oppe var eg bra i form, ei stund, prøvde å gjere diverse husarbeid, men måtte slutte av før eg ville, og sette meg med beina høgt.
Nils har vore i veldig bra form ei vekes tid, men å går var forma dalande og enda meir i dag. Han hadde ikkje vondt og var ikkje surrete, men han var slapp og trøytt og ville helst sove. Dessutan høyrde han ikkje godt. Det med hørselen er noko som varierer-det også. Alle desse opp og nedturane eg nokså slitsomme etter kvart, både for han sjølv og for oss pårørande. Sjølv om vi veit at han ikkje kan bli frisk er det veldig kjekt dei dagane han er kvikk og i godt humør, slik han alltid var før.
Eg har ikkje sagt noko om at Rasmus kjem, enno.
Eg gjekk litt før "Nytt på nytt" var slutt for då kom dei og ville stelle han for natta. Det er godt for meg å ikkje ha alt ansvaret no-det hadde aldri gått vel.
I dag fyller barnebarnet Ingeborg 25 år, ho er den tredje eldste av dei 11, og den aller eldste av dei tre jentene vi er besteforeldre til. 
Det er ikkje så mange fødselsdaga vi har fått feira siste par åra-men slik er det berre. Håper Ingeborg har hatt ein fin dag i alle fall. 
I morgon kjem Margrete ein tur, og då køyrer ho meg ut til Nils.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 18.mars

  Klokka er no 16.23. Temperaturen ute er + 8 grader C. Det er skya og ikkje sol, men opplett. Denne dagen har eg ikkje utretta mykje, men d...