lørdag, januar 20, 2018

Dagbok 2018: 20.januar


Klokka er22.35, temperaturen ute er minus 5 grader og det er framleis fint vêr. I dag kom sola inn i stova vår klokka 10.45, men vart ikkje verande så lenge-men lenge nok til at eg fekk sett korleis vindua såg ut. Same procedure as every year. Eg kom heim frå Ørstaheimen for vel ein halv time sidan, men eg hadde diverse eg måtte gjere før eg sette meg ned ved datamaskina.
Eg legg meg seint om kveldane, men vaknar relativt tidleg om morgonane-fordi eg verker i ryggen. Det går over når eg har vore oppe ei stund.
I dag hadde eg avtale med Margrete om handletur og besøk, men eg rekna ikkje med at ho kom så veldig tidleg, så eg sette ein brøddeig. Som vanleg sette eg i gang med melk og gjær utan å undersøke om eg hadde det andre som skulle til. Det er SÅ typisk meg, men som regel plar eg finne litt mjøl her og der, men ikkje i dag. Fann berre fint kveitemjøl, men spedde på med havregryn, diverse frø,og Kruska kli. Det vart ein slags brød, men ikkje dei beste eg har smakt.
Margrete kom ca. 12.30, vi sat og prata litt før vi for på handlerunde, det var mest mat det gjekk i. Eg har ikkje kjøpt så mykje mat etter jul, og trong ikkje all verda i dag heller.
Eg tenkte vi kunne ta lunsj på Føniks, men der var stappfullt slik det vanlegvis er på laurdagar, så det blei kaffi og kake på "Fru Svendsen" i staden.
Vi stakk heimom Starevegen og heiv frå oss varene mine før vi for ut til Nils.
Han var ikkje i så bra form i dag som i går. Han er konstant trøtt, noko som truleg kjem av tablettane han får. Han søv mykje. Eit anna problem han har er at han høyrer dårleg. Dei har drive og dryppa og skylt øyrene hans utan at det har hjelpt noko særleg. Det er travelt å halde samtalen i gang når han må anstrenge seg slik for å høyre. TV-en har han på så høgt at eg, som er tunghøyrt, ikkje orkar det. Når har berre har ein samtalepartnar og TV-en er av går det betre. Han hadde fått lapskaus til middag, han fekk velje mellom det og rømmegraut, både Margrete og eg fekk kaffi og kringle då dei kom med kaffi til han. Eg plar seie at eg ikkje vil ha mat, men då dei kom med gryterett til Nils og meg i kveld takka eg og tok imot. Mat som har vore inne på eit rom kan dei likevel ikkje gi til andre uansett. Den gryteretten var faktisk god. Nils var trøtt i kveld, så han orka ikkje barbering. Vi får ta det att når han er meir opplagt.
Då eg kom heim hadde eg ein heil jobb med å få varene på plass, tømme oppvaskmaskina etc.No er det snart tid for kveldsnytt så eg får sette på TV-en.

Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...