torsdag, november 23, 2017

Dagbok 2017: 23.november

Klokka er 18.30, og det har vore mørkt i timesvis. Ute er det + 2 grader og det regnar. Det har det gjort meir og mindre i heile dag. No skal eg ikkje klage over vêret, samanlikna med mange andre i landet har vi det fredeleg og godt, verken storm eller flaum her på våre kantar. Det ser nesten ut som om vår landsdel er meir og mindre freda.
Men energinivået mitt blir veldig lågt når dagane er korte og mørke. Det blir ikkje mykje gjort, nei.
I dag stod eg opp som vanleg, fyrte litt i omnen, henta inn avisa og passa på at Nils fekk medisin og mat til rett tid, klokka 9. Så fekk eg gå gjennom avisene.
Men i dag fekk han ikkje sove så lenge for vi venta HBO-en klokka 11. I dag var det både måling av sukker, og blodprøve. Det gjekk greitt, og så snart sjukepleiarane var ferdige, måtte eg hive meg rundt og komme meg på møte til klokka 12. Eg valde å nedover for vegane var både berre og sanda. Ein nabo nådde meg att og tilbaud skyss, men eg ville ha turen.
Eg gjekk heim att også, og då var eg innom Kiwi og handla med meg litt mat. Klokka var ca13.45 då eg var heime. Nils fekk oppvarma middag frå i går, etterpå åt han brødskiver og drakk kaffi. Appetitten er bra for tida. Han tok seg ein blund etterpå, all medisinen gjer at han blir trøtt, så han lyt berre sove litt innimellom.
Eg veit ikkje om det blir handling i morgon på "Svartefredag"-men eg har ei bra liste etter kvart. Det blir vel ville tilstandar på ymse butikkar, men apoteket og matvare -butikkane har vel ikkje så mange tilbod? Julegåver blir ikkje handla av meg i år heller, gåvene kjem nok heller frå Sparebank 1.Vekene går fort fram mot jul, og i år har eg bestemt meg for å ikkje pynte med lilla til advent, men gå rett på julepynten.


Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...