onsdag, november 22, 2017

Dagbok 2017: 22.november

Klokka er 18.00, utetemperaturen + 3 grader C. Det har vore overskya og stort sett opplett, men eg er ikkje heilt sikker for eg har ikkje vore så langt som ut på trappa.
I går var Nils i storform, men eg veit av erfaring at slikt ikkje plar vare. Han har hatt mange gode dagar siste veka, men i dag var han ikkje i form. Eg var redd at han hadde fått ein reaksjon på vaksinen, så eg har passa ekstra godt på han i dag. Han har vore trøtt og slapp, sove mykje, men har ete rimeleg godt og har ikkje feber eller smerter. Det seier seg sjølv at slike dagar får eg ikkje gjort så mykje anna enn å "passe" pasienten. Men eg fekk i alle fall støvsuga teppegolva før han stod opp.
Dagen har gått som ein røyk uansett,  no har vi ete middag, og Nils søv igjen. Før vi åt fekk eg hjelpt han slik at han fekk barbere seg.
I dag visste eg ikkje kva eg skulle lage til middag, men eg hadde eit blomkålhovud liggande og hugsa at eg i 7.klasse hadde hatt "kjøkken"-undervisning og då hadde vi laga blomkålgrateng. Og ein skinkeboks hadde eg også, kanskje kunne eg få noko ut av det? Eg slo opp på nettet og fann oppskrift på "Blomkål og skinkegrateng", men ein grateng kan eg faktisk lage utan oppskrift, så eg laga etter mitt eige hovud. Gratengen vart godt etande; ingen kulinarisk højdare, men så lenge som Nils får det i seg, er det greitt nok for meg. For han er det viktig at det er lett å.ete, helst med skei. Etter at han hadde ete sovna han og søv framleis.
Sidan eg vart gåande inne og rote, tok eg eit par litt tørre brunostar og kokte prim av dei. Slik prim brukte eg å lage av og til den tida ungane var heime. Særleg Rasmus likte primen min, så i dag har eg tenkt spesielt på han.
I morgon skal eg på styremøte klokka 12.00 på biblioteket, så eg håper at Nils er så bra at eg kan fare. I morgon kjem dei og tek blodprøver og måler sukkeret også, så då kjem det i alle fall ein HBO innom.
I dag fyller Rolf, bror til Nils, 76 år, og i går kveld fekk dei sitt tredje oldebarn, alle gutar. Så slekta veks.
No vaknar Nils, så eg skal koke litt kaffi.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 18.mars

  Klokka er no 16.23. Temperaturen ute er + 8 grader C. Det er skya og ikkje sol, men opplett. Denne dagen har eg ikkje utretta mykje, men d...