fredag, november 10, 2017

Dagbok 2017: 10. november.


Klokka er18.30, utetemperaturen er +3 grader, og som de kan sjå av bilde ligg det litt kvitt på rekkverket og på marka.
Naboen held på å få ny bordkledning på huset, og no er det veggen oppover mot oss som står for tur. Materialen er ferdig måla/beisa på førehand. Eg kan hugse at før jul for eit år sidan heldt dei på med ein annan vegg.
Vi håper sjølvsagt på at det ikkje kjem snø som blir liggande-ikkje enno.
Eg er framleis forkjøla, og har vore veldig slapp i dag, sjølv om eg har hosta mindre enn før. No kjenner eg at kreftene held på å kome att, eg er ikkje vant til å vere så lat.
I dag stod eg opp lenge før Nils, som vanleg. Laga frokost til han og til meg sjølv, fyrte i omnen og slappa av med lydbok ei stund.
Nils fekk 2 Oxycodone, og då greidde han å dusje, det er like spennande kvar gong. Somme gonger blir han så skjelven at han må slå det frå seg. I dag gjekk det heilt fint.
Eg fann ut at det var på tide å byte på sengene, så det gjorde eg. Etter ei stund orka eg å vaske golvet også.
Ein ung mann kom med ferdig filetert kvitlange til oss, som eg skulle pakke og fryse. Så måtte vi ha oss litt kaffi. Midt opp i alt rotet kom fastlegen innom, heilt uventa. Det vart litt endring på medisinane, noko som er mi oppgåve å halde greie på.(Og det klarer eg heilt fint).
Eg hadde ei høne på kok i fleire timar, etterpå hadde eg den i steikomnen ei stund og laga viltsaus til . Kan hugse mamma gjorde det ein gong. Men eg hadde nok høna litt for lenge i omnen, for den vart veldig tørr. Eg laga til ein porsjon til Nils, med mykje saus på, og han åt opp alt. Men då sovna han tvert etterpå. Eg plar skjere opp maten hans slik at han kan ete med skei. då kan han sitte i godstolen og sleppe å ha vondt. Å planlegge dagane framover er litt vanskeleg. Eg likar ikkje å styre med mat når eg er forkjøla, og har heller ikkje lyst å smitte folk. vi får sjå korleis forma er i morgon.
Nils driv og seier at eg har influensa-det har eg ikkje! Har ikkje feber t.d. , men der ute som han kjem frå hadde dei ein tendens til å kalle alt for "flonsa".
Sidan det er fredag vil eg ønske alle ei fin helg.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 24.april

                           Eg gjekk ein runde på Vernet før eg for på møte. Klokka er no 18.04, temperaturen ute er + 7 grader, sola skin no...