mandag, august 14, 2017

Dagbok 2017: 14.august

Dette blir siste bildet av det fallerte plommetreet. Fekk ein del ved av det.

Og i morgon må eg rydde opp i garasjen.

Klokka er 21.10, temperaturen er + 12 grader C. I dag har det stort sett vore opphaldsvêr med litt sol innimellom. Regndropane har vore få.

Ikkje alle dagar er like gode, og då tenkjer eg på korleis Nils har det. I dag vakna han i dårleg form, men har no kome seg etter kvart. I går var det ein kjempefin dag- så slik varierer det. For sikkerheits skuld målte eg temperaturen både på han og meg sjølv, og min var høgst. Derfor trur eg ikkje han har feber. At han har vore dårleg i magen, kan komme av strålinga. Dei kjem truleg og tek blodprøver i morgon, så då ser dei om der er infeksjonsverdiar. 
Eg skulle møte på Kulturhuset klokka 12.00 til styremøte i pensjonistlaget. Vi skal ha sesongens første møte den 14.september. Eg gjekk heile vegen både ned og opp att. Eg vil ikkje seie at eg ikkje har mosjonert på lenge, men det er ei stund sidan eg GJEKK etter vegane.
Laga ein lettvint middag då eg kom heim og så kvilte vi litt. Etter kvart vart Nils såpass at han ville dusje og barbere seg - og få nytt smerteplaster. Så såg vi "Kakekrigen" i lag før eg sette i gang med vedkløyving i garasjen. Eg trilla kubbane opp i trillebår og jobba inne i garasjen. Først sette eg leidninga i på kjøkkenet, men "sprengde" sikringane to gonger. Då sa Nils at leidninga var så lang at eg kunne bruke kontakten i vaskekjellaren. Vi måtte få ein av naboane til å fikse sikringen, for kjøleskapet/med frysedel på kjøkkenet var på den leidninga.
Ikkje all veden var like beinkløyvd, men den største kubben, den som Øystein  trudde måtte bli hoggestabbe ,hadde eg ingen problem med.Eg tenkte på det mens eg jobba at eg trur neppe vi har kjøpt ved sidan vi kom på Vallabøen. Vi har skoga gratis både her og der, somme gonger har Nils vore åleine, andre gonger har eg vore med. Det er kjekt å jobbe med ved.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...