søndag, juli 02, 2017

Bok nr.21 -2017 : Vennskapets pris

Vennskapets pris av Kjell Askildsen (Lydbok-CD)
Det er en begivenhet når Kjell Askildsen utgir en ny novellesamling, 19 år etter hans forrige bok.

Kjell Askildsens syvende novellesamling består av 12 noveller, de fleste skrevet i årene 1998-2004. Forfatteren forfølger sine motiver i en rekke nye variasjoner, og novellene er preget av skarpe sansninger og stor klarhet.

Kjell Askildsen gir som ingen andre språk til den indre uroen og det uforløste i møter mellom mennesker. Personene i disse novellene beveger seg ofte innenfor fastlagte mønstre, som betraktere eller under oppsikt av andre, fanget i uutholdelige eller uavklarte situasjoner, uløste samtaler og øyeblikk av plutselig innsikt, stillhet eller konfrontasjon. I «Vennskapets pris» møter vi den sterkt fortettede skrivemåten og språklige følsomheten som kjennetegner Kjell Askildsens noveller - en intens og lysende prosakunst.

...........................................................................
Denne boka er på to CD-plater, derfor har eg ikkje brukt så lang tid på den. Det er ei novellesamling. Eg synest noveller er ein til dels vanskeleg sjanger, men meiner den som har skrive det eg saksa frå nettet har treft  ganske godt. Kor vidt ein synest det er interessant lesing er ei anna sak. Likte ikkje så godt stemma til han som las.

Ingen kommentarer: