onsdag, mai 17, 2017

Dagbok 2017: 17.mai

Klokka har passert 20.00, temperaturen er no ca.+17 grader og det har vore ein strålande dag, med tanke på vêret. Sol frå nesten skyfri himmel og temperatur opp i +21 grader C.
Sidan vi venta besøk i dag, laga eg to former med lasagne, den eine forma vart ståande i lengste laget, men det får stå si prøve.
Dagen starta ganske brått, i det HBO 1 kom ein time før avtalt tid. Eg var så vidt oppe, og Nils kom seg fram av senga i ein fart, så ho fekk  tatt prøvane og slapp å komme igjen seinare. I dag fekk Nils dusja etter frokost, fekk på seg reine klede og nytt smerteplaster. Elles har eg gått i den daglege bunaden min: joggebukse og ulltrøye. Eg har vanlegvis såpass mykje å styre med at det er ikkje mykje vits i å pynte seg.
Einar kom på besøk, som planlagt, og han hadde stasa seg skikkeleg opp. Han hadde gått i tog også, så han feira dagen som seg hør og bør. Han fekk lasagne med salat, og is og kaffi etterpå. Same menyen som Margrete og dei to yngste fekk då dei kom hit etter å ha bivåna folketoget i Volda.
Etter dei hadde fare, og eg heldt på å rydde opp, kom HBO 3, og i kveld slapp Nils sprøyte. Han måtte ta ei klokka 16.00.
For ein gongs skuld har eg nesten ikkje sett TV i dag; i seinare år har det vore mykje TV-titting på nasjonaldagen, for vi har ikkje vore så mykje ute og gått.
Ellen Marie ringde i dag, det var veldig hyggelig, men vi fekk ikkje prate så veldig lenge, så eg skal ringe henne opp ein annan dag.
Fekk meg ei lita stund med lydbok på altanen i dag, men den boka eg held på med er på 18 CD -plater; eg held på med nr.6 og er allereie lei.
Dette bildet fann eg på "Eidasida" i dag. Det er bildet av det første kullet som gjekk på folkehøgskulen på Vereide 1923-24. Den tida heitte det Ungdomsskule. Eg veit at mamma gjekk der det året, og eg har forstørra bildet, og meiner at eg fann henne. Margrete kom til samme resultat. Eg fann ei som likna litt på meg, men aller mest på Stein-Inge. Det kan vere ei oppgåve for slekta å finne ut av det.

2 kommentarer:

Hildegard sa...

Amanda er er nr 2 frå venstre, 3dje rad. Ho er mest lik deg på bildet, Olaug.

Besta sa...

Ja, då var det som eg trudde.