søndag, april 09, 2017

Bok nr.14 -2017: Wienerbrorskapet

Wienerbrorskapet
Ingar Johnsruds kritikerroste debutbok «Wienerbrorskapet» handler om den aller farligste form for ondskap. Den ondskapen vi gjør av godhet.  
Annette Wetre, den vakre og intelligente datteren til en ledende Krf-politiker, er forsvunnet. Sammen med sønnen på tre år er hun en del av den lukkede menigheten Guds Lys, som har isolert seg på gården Solro utenfor Oslo. Saken har knapt landet på skrivebordet til politietterforsker Fredrik Beier før Solro blir åsted for en bestialsk massakre. Da politiet finner et avansert underjordisk laboratorium, innser de at gården skjuler mørke hemmeligheter. Men hvilke? Annette er borte. Sekten er borte. Tilbake ligger bare lik.
Det viser seg at laboratoriet har forgreininger tilbake til andre verdenskrig og et internasjonalt brorskap av naziforskere, ledet av en norsk rasebiolog. Sammen med den unge PST-etterforskeren Kafa Iqbal står Fredrik Beier overfor en krimgåte som vokser til en storpolitisk thriller med endetidssekter og ondsinnede konspirasjoner, hvor vår tids terror får næring fra nazitidens levninger.
.....................................................................................................
Endeleg blei er ferdig med denne boka. Det er den andre boka eg har lese av denne forfattaren, og eg hadde samme problemet som med den første.
Bøkene har fått gode kritikkar, men som lydbøker vart dei nesten håplause når det galdt å halde greie på alle trådane: Wien 1930-åra, Lista 1943 og Oslo i vår tid. Ein tråd fører også til Afghanistan. Mange personar, mange hendingar etc. Eg garanterer ikkje at eg fekk med meg alt.
Konklusjon: Denne boka bør ev. lesast på papir.

Ingen kommentarer: