lørdag, november 19, 2016

Bok nr.72-2016: To komma åtte sekunder.


To komma åtte sekunder
To komma åtte sekunder» er en ny Svend Foyn-roman, hvor vi kommer tett på virkelighetens skyggesider.
Tønsbergadvokaten Svend Foyn blir overraskende oppsøkt av en kvinne han en gang hadde et forhold til. Amanda Riley er en målbevisst gravejournalist som kompromissløst jager sannheten om virkelighetens mørke sider. Hun vil at Foyn skal følge henne til København, hun skal treffe en kilde der, men føler seg utrygg. Og det med rette. Kilden dukker ikke opp, i stedet ender Amanda Riley død på bakken fjorten etasjer nedenfor hotellrommet der møtet skulle ha funnet sted.
Politiet avskriver hendelsen som selvmord, men Svend Foyn tror ikke på den forklaringen. Da han begynner å nøste i sakene Amanda arbeidet med, blir han trukket inn i et nettverk av svarte penger, prostitusjon, menneskehandel og drap. Og han føres på sporet av en hendelse i København for mer enn tjue år siden, et mystisk dødsfall det aldri er blitt gitt noen tilfredsstillende forklaring på.
«To komma åtte sekunder» er den sekstende frittstående romanen i serien med tønsbergadvokaten Svend Foyn i hovedrollen.
.....................................................
Sidan eg er mykje heime åleine for tida, blir det ein del lesing. Eg skal innrømme at det er vanskeleg å konsentrere seg, derfor er det lett å trive til  lett og useriøs litteratur. Eg har lese nesten alle Jan Mehlum sine bøker. Det er ikkje dei mest spennande krimromane, men eg likar språket og stilen i bøkene hans. Det er i grunnen mest derfor eg les dei.

Ingen kommentarer: