mandag, september 26, 2016

Bok nr. 64 - 2016: Skorpionen

Skorpionen
Skorpionen er den sjette boken om Tom Hartmann, mannen som har en egen evne til å havne i de mest bisarre situasjoner.
Organisasjonen Water Watchdogs mistenker båten Skorpionen for ulovlig fiske og jager den norskregistrerte linebåten i Antarktis. Under jakten blir skroget til Water Watchdogs' båt flerret opp av et isfjell, og synker umiddelbart. Mannskapet omkommer. Bortsett fra én.
Tom Hartmann redder en ung eritreisk asylsøker som hopper fra en bro i Kongsberg. En buss med pensjonerte operasangere forulykker etter årsmøtet på Holmenkollen Park. Og en ledende norsk telebedrift utsettes for et massivt hackerangrep. Den nylig avgåtte lederen dør av uforklarlige blødninger utenfor sitt eget hjem.
Alle disse hendelsene har forbindelser til en kriminell organisasjon som kaller seg De kaukasiske søstrene.


Hør alle Øystein Wiiks spennende lydbøker om Tom Hartmann 
- Dødelig applaus
- Slakteren
- Hvit panter
- Casanovasyndromet
- Rekviem
- Skorpionen
.....................................................................................
Eg meiner at eg har lese alle bøkene til Øystein Wiik. Han skriv faktisk godt, og han les inn bøkene sjølv på lydbok. Denne boka er som dei andre, nokså eventyrleg, dramatisk, grotesk og brutal. Men også litt morsom. Eg les bøkene som om dei skulle vere gamle folkeeventyr-og ikkje røyndom. Det som var litt ekstra i denne boka var at sluttepisodane var lagt til Nordfjord. Det trur eg er første gong så dramatiske hendingar foregår der.

Ingen kommentarer: