torsdag, september 08, 2016

Bok nr.60 - 2016: Det synger i gresset

Det synger i gresset (lydbok) av Doris Lessin
Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Dette er historien om en hvit kvinne som fra et sorgløst, tomt byliv havner i et håpløst ekteskap med en farmer, en av de "fattige hvite" i det som nå er Zimbabwe. Hun går langsomt til grunne, og etterhvert hater hun livet på farmen og menneskene som omgir henne. Desillusjonert involverer hun seg med en av de fargede arbeiderne på farmen, og maktkampen som utspiller seg dem imellom, illustrerer de sterke motsetningene som har preget sørlige Afrika.
Omtale fra forlaget
Doris Lessing debuterte som romanforfatter med 'Det synger i gresset' i 1950. Boken var kontroversiell og regnes fortsatt blant hennes aller beste verker.

Fra Morgenbladet 5. november 1951:

«Det kom en bok i England i mai i fjor som vakte betydelig oppsikt. For det første var den skrevet av en helt ukjent utlending, en stenografdame fra Syd-Afrika, og for det annet behandlet den så oppriktig og avslørende kampforholdet mellom de hvite og sorte i Syd-Afrika at man stusset. I løpet av 3 måneder måtte forlaget trykke 5 opplag. Det forteller litt om bokens mottagelse.»

.............................................................
Denne boka har eg lese før, men eg hugsa ikkje så veldig mykje av den, og alt første gongen eg las den, bestemte eg meg for å lese den om att seinare. Det har eg gjort no, og eg vart ikkje skuffa.

2 kommentarer:

Margrete Trovåg sa...

Denne var ei av favorittpensumbøkene mine då eg studerte engelsk grunnfag.

Besta sa...

Ja, den har ein "nerve" som er vanskelig å beskrive-ei slags spenning som går gjennom heile boka.