søndag, april 17, 2016

Bok nr.26 - 2016: Merket for livet.

Merket for livet av Emelie Schepp (Lydbok-CD)
Jana Berzelius er en vellykket jurist. Men hun husker ingenting fra sin barndom. Og hva betyr den tatoveringen hun har i nakken? Når fikk hun den? 
Sommeren 1991 våkner den ni år gamle Jana Berzelius opp på et sykehus. Hun husker ikke hvem hun er, eller hvor hun kommer fra. 
Tjueen år senere er Jana en vellykket jurist og arbeider som statsadvokat. Sammen med politiet skal hun etterforske drapet på avdelingslederen for Migrationsverket, Hans Juhlén. På drapsstedet finner de flere fingeravtrykk som er så små at de må tilhøre et barn. Etterforskningen tar en uventet vending da det dukker opp et nytt lik, denne gangen en ung gutt. Jo mer Jana graver i guttens bakgrunn, desto nærmere kommer hun sannheten om sin egen fortid. 

«Merket for livet» er Emelis Schepps første bok i serien om Jana Berzelius.
...............................................................................
Når gale skal vere - at det er enda ein serie- så er det no godt å lese den første boka først. Om det blir fleire står att å sjå.
Det blir skrive veldig mykje krim har eg inntrykk av, og det er desse bøkene som kjem først i lydbokformat. No har eg lese fleire krimbøker på rad, og det som slår meg at denne sjangeren utviklar seg til å bli stadig meir brutal og grotesk;  det er ikkje grenser for kva forfattarane kokar i hop. Og så denne evige sporinga via nett og telefon ! Den boka eg har lese no merker seg ut med å ha ein hovudperson litt utom det vanlege. Juristen Jana balanserer heile tida på kanten av lova -eller vel så det. Lesaren får eit innblikk i barndommen hennar, men dei ho jobbar i lag med er uvitande. Kanskje ho røper seg i neste bok ? Denne boka er til dels spennande, men for meg blir det for mange mord og drap.

Ingen kommentarer: