fredag, april 01, 2016

Bok nr.22 - 2016: Svin

Svin
Ett siste ran, men alt går fryktelig galt. Carl-Johan Vallgren fører oss igjen inn i Stockholms underverden.
Jorma Hedlund har egentlig trukket seg tilbake. Det er slutt på det kriminelle livet. Men tipset om verditransporten er for godt. Ett siste ran, så får det være nok. Men snart er Jorma en jaget mann.
Samtidig forsøker Danny Katz å finne ut hva som har skjedd med sin tidligere venn, narkodealeren Ramón, og hans kjæreste Jenny. Katz er selv tidligere misbruker, og suget etter heroin river og sliter i ham. Hvordan fikk Ramón plutselig tilgang til så mye stoff? Og hvem er egentlig Jenny? Sporene fører Danny Katz til Stockholms pornobransje og deretter i en retning han aldri kunne forutse. Bare én ting er sikkert: Noen vil hindre ham i å finne sannheten.
«Svin» er den andre boken om Danny Katz og en frittstående fortsettelse av den kritikerroste «Skyggegutten» (2014).
...........................................................
Eg hadde to bøker på lager, ei veldig lang ei, og så denne på 7 CD-plater. Derfor tok eg denne. Eg har ikkje hatt høve til å lese i lange periodar siste dagane, så dei sju platene vart dryge. Mange tilbakespolingar og omattlesing.
Det som irriterte meg mest med denne boka er alle personane som er involvert i historia, det funkar dårleg i lydbøker. Særleg når ein ikkje har laga seg rolleliste. Dessutan er her mange meir og mindre parallelle historier-det skal noko til å følgje med. Særleg når kapittela tek til med HAN eller HO-og ein ikkje straks skjønar kven det er.
Det er likte best var epilogen-resten av boka vil eg ikkje uttale meg så mykje om i og med at eg har vore så ukonsentrert.

Ingen kommentarer: