fredag, april 22, 2016

Bok nr.27 - 2016: Mysterieavenyen

 Mysterieavenyen
                                                                                          
Mysterieavenyen er en fargerik fortelling, som gjennom et halvt århundre, på tvers av kontinenter, beretter om en manns dramatiske liv.
Juan Diego vokser opp i slummen i Mexico, og etter en turbulent barndom blir han bortadoptert til USA. Der utdanner han seg til lærer og blir etter hvert en suksessrik forfatter.
I boken møter vi en aldrende Juan Diego på reise ut i verden. Med seg i bagasjen er drømmene og minnene hans; om de fattige foreldrene og søsteren Lupe.
Mysterieavenyen sprudler av John Irvings fortellerglede, med hans skakke og eksentriske persongalleri og skildringer, der han våger å ta velkjente elementer inn i ukjent landskap.
John Irving er en av våre mest anerkjente og elskede forfattere, med sterke romaner som Garps bok og I en og samme person bak seg. Med utgivelser i mer en 35 land er han blitt en internasjonal bestselgende forfatter. Mysterieavenyen er hans fjortende roman.
............................................................
Det er mykje å lese om denne romanen på nettet, men eg valde ein tilfeldig omtale som ikkje var for lang.
No har eg klart å komme meg gjennom denne "tjukke" boka, men å anmelde den vil eg ikkje gi meg ut på. John Irving er ein fantastisk forteljar, og fortel fantastiske historier. Med det meiner eg at ein ikkje kan vere sikre på om han fortel sanninga eller berre fantaserer-eller begge deler. Det kan eg like. Sjølv om forteljingane hoppar i tid og rom hadde eg ingen problem med å hoppe med, boka er lettlesen. Men det er ei stemme inne i meg som spør om eg har fått med meg alt, fått med meg bodskapen. Kjem nok til å tenke på det nokre dagar. Eg likte boka.

Ingen kommentarer: