tirsdag, april 12, 2016

Bok nr.25 - 2016: Ikke bestått

.Ikke bestått
En realitykjendis blir funnet drept i en nedlagt skole, skutt i hodet med slaktepistol.
Han sitter fastbundet til stolen i et klasserom, med ansiktet inn mot hjørnet og en skammekrokhatt på hodet. Et omfattende spørreskjema er festet på ryggen med stiftepistol. Prøven tester allmennkunnskap, og den drepte har tydeligvis ikke klart kravene. Det første offeret følges av flere, alle er mediekjendiser.
«Ikke bestått» er femte lydbok i serien om den sexmisbrukende og traumatiserte kriminalpsykologen og profileringseksperten Sebastian Bergman. Denne gang blir han og kollegaene fra Rikspolitikommisjonen stilt overfor en kompleks og avansert seriemorder som til slutt truer hele teamets eksistens.
..............................................................
Det var avslappande og kjekt å begynne på denne boka. Handlinga er kronologisk, ingen parallelle historier og ikkje hopping i tid og stad. Dessutan "kjenner" eg Sebastian Bergmann både frå TV og bøker.
Men så er det sjølve historia, som eg synest er heilt på jordet. Ja, den mordaren er ikkje mykje truverdig. Og så skal vi gjennom kjærleikshistoriene til alle på politikontoret! Og ikkje minst handlar det om Sebastian og dottera Vanja.
Eg brukar å seie at krimhistorier skal vere fokuserte-det er ikkje denne. Denne boka gav meg lite og ingen ting.

2 kommentarer:

solveig sa...

Denne gler eg meg til å lese!

Besta sa...

Ja, velbekomme!