lørdag, januar 23, 2016

Bok nr.7 - 2016: Det som er mitt.

Det som er mitt av Anne Holt (Lydbok-CD)
Emilie, ni år, blir borte på vei hjem fra skolen. Seks dager senere blir lille Kim kidnappet. Han kommer raskt til rette. Død, med en beskjed festet til liket: Der fikk du som fortjent. Inger Johanne Vik, forsker og småbarnsmor, er like rystet over kidnappingene som resten av Norge. Når førstebetjent i Kripos Yngvar Stubø trygler henne om hjelp til å løse saken, nekter hun. Selv om hun har en fortid i FBI, og både er jurist og psykolog. Inger Johanne er opptatt med sitt. Hun leter etter sannheten i en barnedrapssak fra 1956 , der en gjerningsmann ble tatt, dømt og siden løslatt før tiden, under merkelige omstendigheter. Saken krever hennes fulle oppmerksomhet. Men så forsvinner enda et barn på 20-bussen i Oslo. Med sine kunnskaper om forbryterens psykologi kan ikke Inger Johanne sitte på gjerdet lenger. Gjennom skjebne og tilfeldigheter tvinner de to sakene seg inn i hverandre, og fremkaller et nytt og overraskende bilde. Dette er den første romanen om Vik og Stubø.
.........................................................................................................
Når ein har lese stort sett alle kriminalromanar som har kome ut på lydbok dei siste ti åra og vel så det, skal det noko til å overraske meg. Nesten alt blir klisjear fordi ein har lese liknande fortellingar før. Slik er det også med denne boka. Den er sikkert ikkje dårleg, men heller ikkje nyskapande. Det beste eg kan seie om boka ut frå min ståstad er at den er grei å lese som lydbok. Den er ryddig og persongalleriet er begrensa.

Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...