onsdag, oktober 28, 2015

Bok nr.77 - 2015: Hvitt hav


Hvitt hav av Roy Jacobsen (Lydbok-CD)



 


Et ramsalt drama uten litterært sidestykke!

Her er oppfølgeren til suksessromanen De usynlige -- en dramatisk kjærlighetshistorie fra Barrøy i året 1944-45. Ingrid tror hun er alene på øya, men får oppleve en uvanlig forelskelse i noen intense vinteruker. Denne gang spenner Roy Jacobsen opp et enda større lerret, og leverer en sterk og handlingsmettet roman om et skjebneår i norsk historie.
.....................................................................
Den første boka i serien, "De usynlige", gjorde eit sterkt inntrykk på men, men den var kort, og eg ville gjerne vite korleis det gjekk vidare. Så kom heldigvis ei ny bok om familien på øya. Eg bestemte meg for at eg skulle lese om att den første for å friske på hukommelsen. DET SKULLE EG HA GJORT, men freistinga til å lese den nye boka vart for stor. No vart det mykje folk å halde orden på, for eg hugsa mindre enn eg trudde.
Likevel må eg berre seie at boka innfridde. Roy Jacobsen skriv godt, nesten Hamsunsk, og Nils Johnson er ein framifrå formidlar av det nordnorske språket. Eg har berre ein ting å gjere: Lese begge bøkene om att i rett rekkefølge. Dei er ikkje lange, så det skulle gå bra.

Kan legge til at også denne boka har fått terningkast 6.
  

2 kommentarer:

Hildegard sa...

Eg har lese "De usynlege", kjekt å få tips om at ny bok er klar.
Eidabesta

Besta sa...

Eg har no lånt "De usynlige igjen" og lagt den inn på datamaskina. Så skal eg lese begge i samanheng. Men eg ventar litt-trur eg.

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...