fredag, oktober 16, 2015

Bok nr. 73 - 2015: Til jord skal du bli.


Med intensitet og nerve følger vi politietterforsker Malin Fors' kamp mot klokka.
En tidlig maimorgen blir en ung mann funnet død i et dike inntil Göta kanal. Han er naken, og kroppen bærer ikke preg av spor etter vold. Når Malin Fors og hennes kollegaer ankommer stedet råder en merkelig stillhet. Det er som om alle stemmer har blitt dempet.
Mannen identifiseres snart som Peder Åkelund, en tidligere sverigedemokrat som har blitt kastet ut av partiet for sine rasistiske uttalelser. Det viser seg at han er blitt drept. Samme kveld blir seksten år gamle Nadja Lundin meldt savnet, trolig bortført. Tegn tyder på at de to sakene har med hverandre å gjøre.

Men hva har ofrene til felles? Hvorfor er de blitt valgt ut? Etter en stund begynner Malin Fors å innse at de har å gjøre med noen som leker med politiet, som snakker via mord og som ikke har tenkt til å la seg stoppe. Men hva er det han eller hun vil si? Det haster med å finne et svar. Jenta kan fortsatt være i live.
..............................................................................
Denne boka las eg ut sist natt fordi eg ikkje fekk sove på grunn av verk. Det er ikkje den beste bakgrunn for lesing, for å seie det forsiktig. Las om att dei tre platene i dag, for eg hadde sjølvsagt ikkje fått med meg alt. No har eg lese så mange krim-romanar at det er vanskeleg å imponere meg. Det skal godt gjerast å vere original innafor den sjangeren. Derfor vil eg ikkje uttale meg om innhaldet.
Språket er uventa "litterært" og nesten poetisk til tider, noko som er uvanleg i ein roman av denne typen. Sjangerbrot er alltid interessant- og eg likte måten boka var skriven på.

2 kommentarer:

solveig sa...

Denne har eg planar om å lese snart!

Besta sa...

Ja, du får skrive ei betre bokmelding enn eg,då. Eg greier ikkje å engasjere meg så veldig i krimbøker lenger. Viss dei ikkje er veldig spesielle.

Dagbok 2024: 17.april

                Dette var pynten på "Vernet" i fjor. Det kjem vel ein likeins i år. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er + 9 gr...