lørdag, august 29, 2015

Dagbok 2015: 29.august.

Leonardo da Vinci

Klokka er 18.45. temperaturen ute er +14 grader, det er overskya og regnbyger. Før middag var det stort sett opplett. Det var bra for dei som stod på stand. 
Eg har vore heime i heile dag, var ikkje form til noko anna. Blei brått skikkelig låk i hofta i går kveld, og det har enno ikkje gått over. Men det er ikkje best å vere i ro, så eg har styrt med ymse husarbeid, klesvask og liknande. Innimellom har eg lese i lydboka mi.
Nils kom heim nærmare halv tre. Då kokte vi poteter, agurksalaten hadde eg klar, og makrellen kokte vi i går kveld. Dei små mandelpotetene treng ikkje stort meir enn 10 min. koketid, så vi slapp å vente lenge på middagen. Det er andre gongen denne sesongen at vi har kald, kokt makrell; steikt makrell har vi også hatt to gonger.Ja, eg trur vi får i oss nok Omega 3-og jod. Hugsar at mamma skremde oss då vi var små med at viss vi ikkje åt fisk frå sjøen, fekk vi struma.Eg har aldri hatt problem med å ete fisk, veit ikkje kva vi skulle hatt til middag om vi ikkje hadde den.
Rett før Nils kom heim var ei av nabodamene på døra med roser til Nils som takk for makrellen ho hadde fått. Han er no berre glad for at folk tek imot, såpass han får fiske meir. Så no har vi roser både ute og inne. Den rosa Da vinci-rosa er veldig fin akkurat no. Kjøpte den tidleg i sommar, men hadde ei frå før også. Når eg finn ein sort som trivst her, satsar eg på den.
I kveld er det mykje å sjå på TV, eg har sett TV 2 på opptak og så ser vi på NRK 1. Då slepp vi å sjå all reklamen. At alle dei "gamle" seriane startar opp att er vel eit teikn på at sommaren definitivt er over. Men eg håper og trur på fine haustdagar.


Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...