lørdag, august 22, 2015

Dagbok 2015: 22.august

 Klokka er snart halv åtte, temperaturen er herlege + 24 grader C. I dag har det vore skya, med gløtt av sol, men nydelig temperatur.Men eg har ikkje tort å ta av meg strikkalestane, for det funka dårleg i går.
I dag tok vi ein tur til Volda før middag. Eg hadde ei bok som skulle leverast på biblioteket der, og så måtte vi no sjå litt på politikarane. Raudfargen stod sterkt eitt av områda, og der fann vi Margrete. Strikkakofta med dei raude rosene fekk ho ikkje bruk for i dag. 
Elles var der ein eim av vaflar frå "naboen"-Frp. Eg let meg ikkje friste verken av vaflane eller politikken. I den andre enden av rekka stod dei grøne partia-og til slutt SV.
Sidan det er "vårt" parti, var det litt interessant. Her i Ørsta startar valkampen neste laurdag. Men i dag var Bård Vegar Solhjell på besøk, så Nils og andre frå partiet drakk kaffi i lag med han på fru Svendsen. Eg står så langt nede på lista at eg heldt meg vekke. Nils står på6.plass i år, men møtte no i kommunestyret for partiet i mange år.
Elles handla eg litt meir lestegarn-kan ikkje gå tom.
I Ørsta var eg også innom biblio; der var ikkje mykje av interesse, men eg tok med heim eit par bøker som eg har gått forbi mange gongar før. Blir det meir soling, så må eg ha litt lett lesestoff på øyret.
Så var vi ein tur i gågata og trefte diverse folk som vi kjenner. Litt mat handla vi i dag på Kiwi i Vik, der som Åmbø hadde butikken sin før han flytta til Fjordtorget og vart Eurospar. Før Åmbø hadde butikk, var det meieri i bygget. Hugsar eg var der på "skulebesøk" og såg korleis dei laga smør og ost. Det han vore mange endringar og omrokkeringar dei 50 åra vi har budd i Ørsta. Kiwibutikken i sentrum har eg høyrt mykje bra om, den var ryddig og fin, og så er der greitt å parkere. Coop-butikken på Amfi er rotete og uoversiktlig, men det blir som oftast til at vi handlar der, sidan den ligg inne i kjøpesenteret.
Då vi kom heim, åt vi litt før Nils måtte fare, og eg sette meg til å rippe bøker, mens eg strikka og høyrde lydbok. Det tok si tid, så Nils kom heim rett etter at eg var ferdig. No er eg nesten ferdig med den lydboka eg har lese siste dagane. 
I morgon er det slutt på Hundedagane. Den 24.august er det Barsok, til minne om apostelen Bartelomeus. Då var det før i tida skikken at ein skulle slakte bukkane. Og så måtte ein passe åkrane mot uvêr som kunne bryte kornstråa. Mange stader vart den dagen oppfatta som den første haustdagen, og det var på tide å få dyra ned frå fjellet. Så der har vi programmet for måndag.

1 kommentar:

solveig sa...

Eg var nedover i dag. Men eg held meg unna standane. Har vener i parti som eg ikkje stemmer på. Elles har eg plukka bær og klipt bærbuskar. No er safta snart ferdig.
God søndag! Det ser ut som veret skal bli strålande!

Dagbok 2024: torsdag18.april

   Det er nokre år sidan dette bildet vart tatt på Hareid, med alle barnebarna i samme sofa Klokka er no16.56, temperaturen ute er + 10 grad...