tirsdag, mai 19, 2015

Bok nr 39 - 2015: Zack

Zack


Første actionfylte bok i serien om Zack Herry!
Fire asiatiske kvinner blir funnet brutalt myrdet i en leilighet i Stockholm. En femte kvinne dumpes svært medtatt utenfor et sykehus. Ut fra hennes lemlestede kropp å dømme ser det ut til at hun har blitt angrepet av en rasende hundeflokk.
Tjuesju år gamle Zack Herry har gjort kometkarriere i Stockholmspolitiet. På dagtid er han en dreven kriminalinspektør ved spesialenheten. På nettene driver han med narkotika på de ulovlige klubbene i byen. Han vet at dette ikke kommer til å gå i lengden, men de blodige minnene fra hans egen barndom driver ham mot avgrunnen.
Jaget av politiets intern-etterforskere forsøker Zack sammen med kollegaen Deniz å løse den verste mordbølgen i Sveriges moderne historie. Handler det om kvinnehat, rasisme eller menneskehandel? Det eneste som er sikkert er at flere kvinner kommer til å dø om de ikke finner morderen.
..............................................................................................
Dette er ei av dei mest brutale og grisete krimbøker eg har lese på lenge. Boka er på mange måtar klisjefylt, det meste har vi høyrt før.
Men hovudpersonen Zack er interessant, og det er vel dei smakebitane vi har fått frå fortida hans som gjer at vi kjem til å lese neste bok i serien- og den etter der.(Dette er ikkje eit nytt triks for oss som har lese mykje krim!)
Det mest positive med boka er opplesaren. Han les rolig og let oss få samle tankane undervegs. Han framhevar det triste og tragiske i det som skjer, utan å bruke sterke verkemidlar. Dette alvoret ligg sjølvsagt i teksten også, og det er det eg likar med boka. Alvoret-og det tragiske i brotsverka. Boka er godt skriven, det skal forfattaren ha.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...