tirsdag, januar 27, 2015

Bok nr. 10 - 2015


Vinternoveller
Ingvild H. Rishøis bøker kan ikke unngå å berøre leseren, og mer enn noen annen klarer hun å fremstille hvor skjørt og sårbart mennesket kan være, hvor uberegnelig hverdagen er. Novellene hennes er både bevegende og litterært kresne, og dypt innsiktsfulle i sitt blikk på menneskene.
I Vinternoveller handler det om å være på rømmen med Valdresekspressen, om karaoke, kjøpesentre og snø, og om hvor vanskelig det kan være å få kjøpt seg en pute. Men først og fremst er Vinternoveller tre historier om kjærlighet. Om mennesker som vil godt, som gjør sitt beste, men som ikke alltid får det til.
..................................................................
No har eg lese ut enda ei bok. Denne novellesamlinga var på berre 3 CD-plater.Dei tre novellane var veldig gripande, anmeldaren, som eg fann fram til, hadde gitt boka terningkast 6, og eg trur den fortener det.
Margrete har nyss skrive om boka, så eg fattar meg i kortheit. Det eg synest var det aller beste med novellane, som eigentleg var ganske triste, var at dei slutta godt. Ikkje på den måten at problema vart løyste der og då, men at ein såg ei eventuell løysing lenger framme.
Varmt anbefalt.


Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 24.april

                           Eg gjekk ein runde på Vernet før eg for på møte. Klokka er no 18.04, temperaturen ute er + 7 grader, sola skin no...