torsdag, oktober 02, 2014

Dagbok 2014: 2.oktober.

Dagens turmål: Kvilebenken.

Klokka er no18.15, temperaturen ute er + 13 grader og det er fint lettskya vêr.Vi har nettopp ete middag, så eg har sofaen i sikte.
I dag før middag støvsuga eg og vaska til helga, sidan vi blir opptekne med pensjonistlaget i heile morgon, nesten.
Etter at eg var ferdig med husarbeidet, var vi ein tur til Vik, der vi mellom anna handla på rabattlappane frå Coop. Då vi kom heim var vêret så fint at eg ville vere ute, Nils hadde vore ute og jobba før middag, så han fekk ikkje vere med på tur.
I dag ville eg prøve meg på skogsvegane til tross for at eg er i svært dårlig form etter å ha site i ro heile sommaren. Forma er skikkelig dårlig og alle bakkar er blitt mykje lengre og brattare berre sidan sist vår, pusten er heller ikkje noko å skryte av.
Den tida eg gikk mykje oppe i skogsvegane åleine og vasa, gav Nils og eg våre eigne namn til vegane, slik at han skulle finne meg att om eg trong  hjelp. På kartet heiter alle vegane Fonnavegen.
I dag gjekk eg opp Fonnavegen, og svinga ut "Raudhyttevegen" og gjekk ut til kvilebenken. Ein veldig liten tur for dei spreke-ein Amerika-tur for meg. Men eg fullførte og kom meg heim heil og rein, med kamera og det heile.

Raudhyttevegen -tilbaketur.

Raudehytta.
Området utanfor Raudehytta brukar Nils og eg å kalle Hiroshima, fordi der ser heilt bomba ut etter at orkanen Dagmar rasa for nokre år sidan. Men naturen lækjer vel dette såret også.


                                         Millionærsvingen.
(Fonnavegen) På denne tomta stod det før ein flott enebolig, no er den riven og det er sett opp to nye hus, med fire leilegheiter i kvart.

Og her ser eg ned i Starevegen. Legg merke til dei to bjørkene til venstre i bildet. Den eine heilt brun, den andre nesten grøn.

Ikkje før var eg komen heim att, så måtte eg til å steike fisk.

1 kommentar:

solveig sa...

I dag vart ein fin dag, noko uventa etter gårsdagen!

Dagbok 20 24: 3.mai

 Klokka er no18.30, temperaturen ute er + 20 grader. Det har vore ein strålande dag, med sol frå klar himmel. Eg har vore her åleine heile d...