torsdag, oktober 30, 2014

Dagbok 2014: 30.oktober

Klokka er ca 18.00, temperaturen ute er + 5 grader C. Det er bekmørkt, så eg ser ikkje kva slags vêr det er, men stort sett har det vore bra før i dag. Trur til og med sola var framme så vidt ei stund før middag.Eg likar ikkje at vi stilte klokka tilbake til normaltid, ville gjerne hatt sommartid enno ei stund.
Nils var vekke då eg vakna i dag, han hadde reist på sjøen for å fiske sei.(Eg er som kjent ingen morgonfugl). Eg hadde også ein jobb å gjere i dag, skulle skrive eit lite innlegg til avisa om pensjonistmøtet komande onsdag. Eg var ferdig med det i 11-tida, eller litt før, og då kom Nils heim.Vi åt litt lunsj ei stund etterpå, og så måtte Nils få kvile seg litt. Eg nytta høvet til å lese i boka mi mens her var stilt og fredelig.
Har ikkje gjort mykje til nytte i dag, berre det heilt nødvendige pluss klesvask og bretting.
Til middag i dag hadde ingen av oss lyst på fisk, så eg laga ei "rydde i kjøleskap/frysaren-suppe". Eg var litt skeptisk ei stund, men då suppa var ferdig, gjekk den ned til siste drope. Kika litt i "Smalhans"-boka til Gunda, men dikta det meste sjølv.
Fann ein pose med ferdigbløytte kikerter som eg har fått av Solveig, ein liten pose med skvåsj, ein løk og eit par båtar med kviløk. Dette kokte eg til alt var møyrt, og så jamna eg det med stavmiksar. Tykte ikkje det smaka noko særlig, men heldt fram med å tilsette rotselleri, kålrabi og gulrot i terningar, smaka til med bulliong-terningar etc. Og frå Gunda si bok tok eg tipset med å ha i ei spiseskei kvitvinseddik og krydre med timian.Til slutt hadde eg i ein rest av kokt sommarskinke, som eg skar i terningar. Det vart skikkelig god spikersuppe, og eg vil påstå at den vesle skvetten med kvitvinseddik gjorde susen. Det beste av alt var likevel at eg fekk kvitta nokre restar.
Eg er så ivrig å lese i "Innsirkling 2" at eg grip alle sjansar. Kan ikkje hugse at eg var så begeistra første gongen eg las den-og hugsar absolutt ingen ting av handlinga.
Orkideen på bildet kjøpte eg på Coop i går for ein rimelig penge. Sidan det snart er advent, kjøpte eg lilla.

Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...