mandag, mars 24, 2014

Dagbok 2014: 24.mars


Morgon
Klokka er snart halv sju, temperaturen er + 5 grader C og det har vore ein nydelig dag, med sol frå nesten skyfri himmel. Eg har visst gått over til indre sommartid ei veke for tidlig, for eg vakna og stod opp relativt tidleg i dag. Då låg der eit tynt lag med snø på marka. Men den forsvann fort.
Og kva gjer ein når ein får ein slik bonusdag? Sjølvsagt burde ein hive ifrå seg alt og kome seg ut, men Nils hadde planlagt å besøke ein sjuk venn, derfor heldt eg meg heime. Ut med dyner og tepper, på med vakemaskina full av sengetøy, fram med vaskebytta osb.osb. Til og med kjellaren fekk ei lita opprydding. 
Etter nokre timar med fullt kjør, var eg veldig fornøgd med meg sjølv og sette meg ned med boka mi. Det siste eg gjorde før eg tok pause, var å tømme oppvaskmaskina. Etter fem minutt kom Nils heim, og ropte over seg då han kom inn på kjøkkenet. Eg hadde vaska opp "gittera" til ventilatoren i maskina, og lagt dei bort på komfyren til tørk med alle platene på 1 (trudde eg) - og gløymt heile greia. 
Ikkje berre hadde eg snudd brytarane feil veg slik at platene  stod på fullt, men eg hadde ikkje tenkt på at "handtaka" var av plast. Dei var delvis smelta og fastbrende i platene. Etter mykje strev fekk Nils reparert såpass vi fekk ristene opp att. Og eg fekk platene reine, utan problem. Det er ikkje så mykje gale eg gjer, men eg har eit lite komfyrproblem. Lurer på om eg må få meg alarm? Men som eg plar seie: Det er dei som gjer noko, som gjer noko gale også.
Etter at vi hadde ete litt sein lunsj, la eg meg ut på solsenga med lydbok eit par timar, orka ikkje å gå tur akkurat då. Hadde både teppe og dyne så eg fraus ikkje, men hadde ei herlig stund, før eg fekk stroke sengetøyet og hatt det igjen. Har lært eit lite triks av naboen, det er å ha trekka på dynene mens dei heng på altanen. Det er ikkje dumt. Mens eg styrte med dette, koka Nils poteter og fisk til sein middag.No er sola vekke her hos oss, men når vi går over til sommartid, kjem vi til å ha sola til halv åtte neste veke,dersom ho er framme då.
Kveld

1 kommentar:

solveig sa...

Plast på plater har eg erfaring med frå jobb ... Vi legg ofte oppskrifter i plastlommer, og det hender ikkje sjeldan at dei vert steikte. Det er vanlegvis lett å skrape av, ja...

Dagbok 2024: 15.april

Alt av bilde som eg hadde på PC en er borte vekk, men eg er ikkje heil hjelpelaus, for bildet av blomstane frå i fjor låg ein annan stad på ...