lørdag, februar 23, 2013

Dagbok 2013: 23.februar

Klokka er snart 17.00, temperaturen er +3 grader på baksida av huset, og det har vore ein strålande dag.
No har  eg vore bra så lenge at det var heilt uventa at eg begynte å verke i hofta i går kveld etter at vi hadde gått tur. Var ikkje særlig mykje betre i dag tidlig, så eg bestemte meg for å ta det rolig i dag, til tross for at det var fristande å gå ut i finevêret. Eg har ikkje verkt så mykje i dag, så det går vel over. Eg har brukt dagen til diverse huslige syslar; bytta på sengene, vaska og hengt ut klede, rydda og styra litt på kjøkkenet etc.
Eg er ikkje den som les altfor mykje i kokebøker og prøver nye rettar, men ein ting synest eg er artig, og det er å prøve og koke suppe på ein spikar. Det gjorde eg i dag. Suppa laga eg etter prinsippet "Man tager hvad man haver". Eg hadde nokre ganske inntørka skalkar av ymse spekepølser som eg skar i små bitar og kokte i lag med 2dl raude linser, ein halv løk, ein heil kvitløk (kinesisk) eit par stilkar selleri, eit par-tre gulrøter, eit par grillpølser, bulliongterningar. Salt og krydder var der nok av i spekepølsene, så smaken ordna seg sjølv.
Nils vart overraska over kor god suppa vart. Eg laga noko liknande ein gong før, då hadde eg noko tørr morrpølse. Vi prøver framleis å gjere kål på lageret vårt av alt mellom himmel og jord. Men i går kjøpte vi inn nakkekotelettar som vi steikte til kvelds og åt med ris oh karrisaus frå glas. Det er litt irriterande at slike glas alltid er så store. Eg tvilar på om vi får i oss all den sausen. Men godt var det.
Nils for til Volda på "Vardebrenning"-det er visst ein protest mot oljeboring i Lofoten eller noko slikt. Eg kunne ha vore med viss eg ville, men valde å vere heime på grunn av at eg gjerne vil bli heilt bra. Eg har strikka litt og høyrt lydbok. Då eg skulle legge bilde inn på laptoppen, nekta den å fungere, så no får vi vel eit problem. Det mest irriterande er at eg har mykje bilde liggande der."Papir" har eg på den stasjonære PC-en, men eg skulle absolutt hatt ein ekstern harddisk og tatt back-up av altsom er viktig. Dei har visstnok på Clas Ohlson til ein rimelig pris. Mitt problem er at eg ikkje er særlig flink med det tekniske.
No skal eg strikke litt til og høyre bok for det brakar laus i TV-en.
PS: Fekk laptoppen til å virke igjen. Eg drog ut ledningen og let den kjøle seg heilt ned.(Den HAR underlag med vifte).

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 6.mai

Klokka er no 17.24, og eg har avslutta dagens arbeid, trur eg. Eg veit ikkje kor lang arbeidsdag ein kan rekne med når ein er 84 . Temperatu...