torsdag, desember 27, 2012

Vêrmelding 27.12. 2012

Klokka nærmar seg 19.00. Då skal vi sette på TV og høyre om der er noko nytt. Vi set veldig sjeldan på fjernsynet før den tid.Ute har det kome ein del snø, og før middag var Nils ute og moka. Temperaturen er ca minus 2 grader, og det hadde vore fint om vêret hadde stabilisert seg slik, men dessverre er det meldt regn på sikt.
Elles var han til urmakar med klokka mi, for å sjå om der er botevon, eller om eg må kjøpe ny. Det får vi kanskje vite i morgon. Då må eg ha meg ein tur nedover.
I dag vart det liksom "dagen derpå" i dag. Vi hadde ikkje noko på programmet, men eg prøvde å få litt orden på huset- og på matrestar etc.Støvsuga og vaska litt gjorde eg også-utan å overdrive. Til "middag" koka eg graut av risrestar frå i går, men utpå ettermiddagen måtte vi finne fram noko saltmat. Slik er det når vi er berre to, då tek vi det litt lettvint.
Fekk litt abstinens etter å ha strikka lester heile hausten, så i dag la eg opp til eit par restelester, trur eg skal ha dei sjølv. Nils har allereie fått seg eit par.Her i huset går vi med ullestar nesten heile året, eg trur det er sunt. Varmt og luftig på same tid.
Nils driv og leitar på nettet og i bøker etter ein båt som forliste i Nordishavet i 1929.
Onkelen til Nils var ombord i ein båt som forliste der, og dei heldt seg i live i ein mnd. på isen.Men han er ikkje sikker på kva båten heitte, og finn ikkje ut av det.Onkelen snakka aldri om det som hadde skjedd. Så no foregår det intens etterforsking her. Eg held med til Anne Holt si etterforsking i boka "Skyggedød". AH er ikkje min favoritt, men skal ikkje uttale meg før eg er ferdig med boka.
Håper at alle har det nokonlunde bra i jula, her har både Solveig og Margrete skranta litt, mens vi gamle har greidd oss bra, så langt.

2 kommentarer:

solveig sa...

Eg er lens for strikketøy, så det vert greitt å få eit prosjekt opp i hendene.

Besta sa...

Ja, eg skal først strikke opp garnrestane, så må eg finne meg noko meir spennande å strikke. Men det er velsigna sytalaust med dei lestane!

Dagbok 2024: torsdag18.april

   Det er nokre år sidan dette bildet vart tatt på Hareid, med alle barnebarna i samme sofa Klokka er no16.56, temperaturen ute er + 10 grad...