tirsdag, desember 18, 2012

Vêrmelding 18.12. 2012

Klokka er no 16.00. temperaturen er minus 1 grad C og vi har knapt hatt nedbør siste tre vekene.
Vi er nyss heimkomne frå ei handlerunde på Amfi, og no er vi på det nærmaste ferdige med gåvene-trur eg.
Passa på å ta nokre bilde frå parkeringsplassen på Amfi mens det var nokonlunde lyst. Ser de godt etter kan det hende de ser ein veksande måne over Melshornet.
Før middag var Nils ein tur til frisør. Eg styrte med litt av kvart her heime, blant anna strauk eg juleløparar og forvandla stova frå advent til jul. Så pussa eg kopar og messing, men eg veit av erfaring at det ikkje går mange dagane før koparen ikkje er særlig blank lenger, men eg har no pussa i alle fall.
Før laga eg alltid sursild og tomatsild til jul; no når vi stort sett er berre to, har vi brukt å kjøpe. I dag fekk Nils lyst på heimelaga sursild, så no har eg kokt opp lake-klar til å putte silda i når den blir kald. Ikkje så mykje arbeid akkurat. No skal vi slappe av litt før vi lagar middag.
Så stille og fin er fjorden i kveld. Der er ein del ender som held til nær land.Denne symde fort mot oss. Det er så mange som mater dei, så ho trudde vel vi hadde noko til henne.
Denne flotte asaleaen fekk vi av leigebuaren vår i dag.
Elles har eg begynt på ei bok som eg ikkje får "taket på". Trur eg må legge den vekk og prøve ei anna.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...