mandag, desember 17, 2012

Vêrmelding 17.12. 2012

I dag har eg vore så forkava at eg gløymde å ta bilde mens det var lyst ute. Har ikkje vore ute for ei dør heller, så eg få stole på dei små glimta frå vinduet. Så vidt er veit har det vore fint, lettskya vêr og ganske mildt. No, klokka 17.30, er temperaturen +3 grader C.
I dag har eg fått gjort ein god del, men eg merkar at eg ikkje er heilt ung lenger, så eg er ikkje så effektiv som før.
Har stelt blomstrane og vaska potter og vinduskarmar og  vaska golv. Fylte ei bløtkake, som eg fraus og tek opp att den dagen den skal brukast og har krem på toppen då. Det er veldig lurt. Når ein skal frakte kaka med seg held den seg god og kald. Eg plar lage to store, runde formkaker til jul, ei til Margrete og ei til meg. I dag laga eg berre ei, for mi er like heil-den eg laga i fjor altså.
Elles har eg steikt sei til middag. Måtte kvile litt på sofaen etter middag, blir sliten av å trakke så mykje. Ja, eg har sikkert gjort mykje som eg ikkje har skrive også.Det er somme som dokumenterer alt dei gjer på FB-i dag har eg gjort det på bloggen. Det skal ikkje bli ein vane, det lovar eg.
No bør eg begynne å pakke inn julegåver, men det er eg ikkje spesielt flink til, så eg må ha litt assistanse.
I dag er det 22 år sidan både mamma og Hilde hamna på sjukehus og eg reiste i hurten og sturten til Eid midt i julestria.Det var då eg lova meg sjølv å aldri stresse med det som skal gjerast til jul. Det viktigaste er at alle er friske og har det bra. Hilde fekk ein stor kraftig gut den dagen, og mamma kom heim att ein dag eller to seinare.Så alt gikk bra til slutt.Vi gratulerer Hans Petter med dagen i dag.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: torsdag18.april

   Det er nokre år sidan dette bildet vart tatt på Hareid, med alle barnebarna i samme sofa Klokka er no16.56, temperaturen ute er + 10 grad...