mandag, november 05, 2012

Bok nr. 55 - 2012: Sluk.

Sluk; roman
Denne boka er skriven av ein av favorittforfattarane mine. Og han skuffar ikkje denne gongen heller. Boka er gripande, den er lett å lese, men ikkje SÅ lett å forstå. Det likar eg. For på den måten held eg fram med å tenkje på det eg har lese. Eg vil ikkje gi meg ut på å fortelle kva boka handlar om, men slik eg oppfattar det er det ei blanding av ein sjølvbiografi( forfattarens eigen?) og fiksjon-eller kanskje ikkje? Hovudpersonane til Lars SC har alltid eitt eller anna lyte som alle kan sjå-men også indre "bristar" som ikkje er synlige for alle."Gjennomgangsmelodien" i boka er "Blue skies" med Ella Fitzgerald. Eg vil anbefale boka.

Frå nettet.
Beskrivelse:
"Det gror ikke før det har blødd. Var det ikke det alle hadde sagt før jeg dro min vei? At jeg måtte finne meg selv? Jeg måtte finne meg selv, sa de. Men jeg ville ikke det. Den siste jeg ville finne var meg selv. Jeg ville finne en annen, som var lettere å ha med å gjøre enn meg, en jeg kunne komme overens med, som jeg kunne leve med uten å dø.

SLUK er historien om forfatteren Funder, en roman med mange stemmer og uttrykk, bundet sammen av vers og refrenger. Den forener en strålende sommerfortelling fra Oslo på sekstitallet med et marerittaktig opphold i den amerikanske småbyen Karmack.

Femtenåringen Funder med kallenavnet Chaplin skal være en sommer alene med moren på Nesodden, men tvinges til å se seg selv med nye øyne da han i august tar båten hjem. Senere skriver han en fortelling om ulykkesfuglen Frank Farreli som også bor sammen med mor, men i likhet med Funder ikke kan fortelle om det han roter seg bort i. Det handler blant annet om trofasthet, om å settes på prøve som menneske, om avgjørende begivenheter som viser hva slags stoff man er laget av.


http://www.dagbladet.no/2012/07/16/kultur/lars_saabye_christensen/litteratur/bok/sluk/22506468/
Her kan de lese eit intervju med forfattaren

1 kommentar:

Margrete Trovåg sa...

Einig i det du skriv (som vanleg).