mandag, november 05, 2012

Vêrmelding 5.november 2012

Klokka er snart 19.00. Temperaturen er + 4 grader og det regnar litt.
Vi var tidlig oppe i dag for Nils skulle til legesjekk i samband med fornying av sertifikatet. Han fekk lov å køyre i to år til-i første omgang, så det var best å nytte tida godt. Tenkte eg. Så eg foreslo ein tur ut mot havet.Vêret var litt utrygt, men vi rekna med at det var finare på kysten. Vi reiste til Vigra på direkten, køyrde ut til Roald og snudde.Vi har vore der før og kjende oss att, men eg trur det har blitt bygt mange nye hus på øyane Vigra, Valderøya og Ellingsøya etter at det vart gratis å reise gjennom tunnelane. I alle fall var det mange fine hus å sjå, både heilt nye og nyrestaurerte.
Så tok vi av og køyrde mot vest og kom til Molnes. Der fann vi dette huset som hyser eit slags galleri, men vi var ikkje inn. På Molnes hadde vi også vore før.
Neste sideveg gjekk til Synnes, og der hadde vi ikkje vore . Der fann vi Vigra Fjord Hotell, eit nokså nytt hotell ytst mot havet. Leigehytter hadde dei også. Der såg det veldig fint ut, hadde det vore ein varm sommardag kunne ein bada frå svaberga der. I dag frista ikkje det.
 Det blir ikkje alltid vellykka når ein fotograferer i låg sol. hotellet hadde ein fløy til, der det var spisesal etc.,så bygget var ikkje så kjedelig som det ser ut på bildet.
Vi hadde tenkt oss ein tur opp i Skjonghellaren (buplass frå Steinalderen). Men vi fann ikkje fram. Vi visste at det var i nærleiken av Valder stadion, men der var alt så forandra. I tillegg til den gamle grasbana var det no kome ei stor kunstgrasbane og ei bane med belegg som kan brukast både til basket og anna. Då får ein heller unnskylde at dei har skote i fjellet.Men hola har dei nok ikkje øydelagt, får vi håpe.
Så tok vi ein liten tur til Ålesund, men stoppa ikkje lenge. Var innom Storsenteret,  det var ingen ting vi skulle ha, kjedeforretningar har vi i Ørsta også. Men vi gikk oss på ei dame vi kjenner, nemlig eldste systra til Harald.
Og frå parkeringsplassen fekk eg tatt eit bilde av hurtigruta Nord-Norge som låg ved kai. Dei er sannelig store desse nye hurtigrutene.
Som vanlig enda vi opp på Dolly Dimple på Moa, der vi kjøpte oss ein herlig pizza. Så kjøpte eg litt lestegarn før vi reiste heim.

2 kommentarer:

solveig sa...

De gjorde rett i å ta dykk ein tur! Når ein er inne, merkar ein ikkje kor fint veret er.

Hildegard sa...

Fin tur de har hatt.