lørdag, juli 14, 2012

Vêrmelding 14.juli - 2012

Klokka er 14.00, det er skya, men lettare enn på lenge. 
Temperaturen er + 18   grader C.
Denne datoen er ein merkedag på meir enn ein måte. At det er Frankrikes nasjonaldag er klart, men det er også mamma sin fødselsdag. Ho vart fødd i 1904, og døde 4,august 1991. Eg tenker ekstra på henne denne dagen, og på dei feiringane vi hadde. Som regel med masse jordbær.
Margrete vart døypt 14.juli 1968, og Wenche og Rasmus gifta seg på denne datoen i år 2000. Slik er det er merkedag - ikkje berre i Frankrike, men i familien vår.
I dag skulle Margrete og Eirik til frisør, mens dei to minste skulle vere her hos oss. Eg var litt "uheldig" og nemnde ordet FISKETUR, og då vart dei to små ivrige, så i staden for å sitte med data, blei dei med morfaren på sjøen. Dei var ikkje akkurat kledde for båtlivet, så eg raska fram litt av kvart som dei fekk på seg. Amanda er jo grei, ho er såpass stor at ho kan bruke vaksne klede. Verre for han, men han tek det med eit smil!.Han hadde visst som ein plan om å fiske verdens største blekksprut.
Eg tok meg ei runde i hagen og såg på yndlingsblomstrane mine:riddersporane. Dei himmelblå er ikkje så frodige i år, men dei med mørkare blåfarge som eg planta i fjor, står fine. Berre det ikkje kjem ekstremver som knekker dei sprø stilkane. Det plar skje kvart år.



Etter frisør og fisketur vart det "middag". Menyen i dag var blomkålsuppe og vaflar. Dei tre makrellane vart med heim til Straumshamn.

1 kommentar:

Hildegard sa...

Tøffe og blide fiskarar!

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...