lørdag, februar 26, 2011

Vermelding 26.februar - 2011

Klokka er no 14.00. Temperaturen ute er + 8 grader, det er opplett og litt vind. Nils og Hassan er på veg ut for å fiske, men viss det blæs der ute, legg dei ikkje utpå. Det er ikkje alltid same veret på Rjåneset som her.Eg saknar sjølvsagt kulden og sparkføret,men det må no ein gong bli vår også.Sidan vi har vore mykje på rek siste veka, bestemte eg meg for å vere heime i dag. Eg er ikkje spesielt glad i å bake, og ikkje flink i kunsten, men i dag bestemte eg meg for å lage VM-bollane som Solveig har på bloggen sin. Laga like godt dobbel porsjon, og hadde i alle ingrediensane. Bollane vart gode, men litt "kleimete". Det kan komme av at vi åt dei for ferske. Elles skulle eg laga dei litt mindre, trur eg, men var oppteken av å få plass på to brett.
Lurer på kvifor eg alltid stressar når eg bakar? Trur det skriv seg frå tida på skulekjøkkenet då vi sette gjærdeig, trilla ut, heva og steikte ----alt i løpet av 2 skuletimar. Ja, vi måtte no ha litt tid til eting også.Elles er vel gjærbakst det ein kan "tene" litt på å lage sjølv. Etter eg hadde baka, vaska eg golv. No skal eg ha meg ei stund med den flunkande nye boka eg lånte i går. Har mistanke om at det er ein såkalla "bestseller"- men eg googlar ikkje bøkene før etter at eg har lese dei. 
Prata litt med bibliotekaren i går, ho hadde vore på kurs og fått informasjon om diverse bøker, også lydbøker. Der vart det sagt at ein god opplesar kan "løfte" ei bok, slik at den fortonar seg som betre enn den eigentlig er. Det er så sant som det er sagt. Mange av bøkene eg les, hadde eg neppe orka å lese på papir.
Sidan eg ikkje sa GOD HELG i går, gjer eg det i dag!

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...