onsdag, januar 05, 2011

Rjåneshamna i dag

I dag vart eg med Nils ut i hamna og såg etter båten.Han måtte ause litt, elles var alt i orden.Det var berre eit tynt islag på sjøen, og der eg mykje mindre snø der ute enn her. Sjølv om veret er ganske fint, er det litt hustre å legge utpå.Fjellet de ser midt i bildet heiter Liadalsnipa, og då ungane var små, var dei redde for at den skulle dette ned.Det har vore sagt at det er ein viss fare for det.
På andre sida av fjorden ligg fjellet Veten, eller Lidaveten.Den undersjøiske tunnelen går gjennom dette fjellet. Ein gong for mange år sidan, var Nils og eg oppå toppen der. Det var ikkje langt, men derimot bratt.Ser de godt etter, kan de sjå ein mann i blå varmedress som auser båt.
Mens Nils ausa båt, gikk eg ein liten tur langs hamna.På dette bildet ser vi mot vest og øyane der.I framkant ser de staden der Nils dreg opp båten når den skal på land. Det er så godt tillaga at han greier det åleine.Ser de opp i bakkane til høgre i bildet, ser de at der er nesten bert.Fekk ei lita kjensle av vår.

2 kommentarer:

Hildegard sa...

Fine bilder.

solveig sa...

Ein merkar godt at det allereie har vorte lysare. Her har det frose på att etter ein mildare dag i går.

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...