tirsdag, desember 22, 2009

Julekort.




Kjære alle saman!

I år har eg skrive veldig få julekort.Nesten alle eg kjenner er ofte innom bloggen min, og derfor får de julehelsing her. Eg unnskyldar meg med at eg skal spare regnskogen, men eigentleg er det latskap. Det er så lettvint å sette seg til framfor PC-en i staden for å ordne med kort, frimerke etc. etc.
Sidan eg skriv så mykje om alt vi gjer her på bloggen, er det heller ikkje så mykje nytt å skrive om. Det er ulempa ved det å legge livet sitt ut i eteren.
At åra berre går fortare og fortare er noko som alle eldre opplever. Før lo eg av gamle folk som ikkje somla seg til å rydde vekk all julepynten mellom kvar jul, no forstår eg dei.
Med oss er det om lag som før. Vi er relativt friske, men særlig eg er ikkje så rask til beins. Derfor blir vi mykje verande heime,men nokre turar hit og dit blir det.Mest i nærmiljøet, rett nok, men også til Kongsberg, og sist sommar heilt til Skåne.
Eg styrer med husarbeid, handarbeid og så les eg mykje. Mest lydbøker.Nils er glad i å vere ute og fiske, så vi har rikelig fisk både til oss sjølve, familien og naboane. Og så er vi nokre resarar til å lage fiskemat etter kvart.
Sommaren og første delen av hausten var våt og trasig, men midt i oktober skein det opp, så vi fekk ordna heile hagen før vinteren. Og sidan har det stort sett vore veldig fint ver. Eg kan ikkje hugse ein liknande førjulsvinter.Hadde ikkje fjella vore i vegen, så hadde vi hatt sol nesten heile tida.Derfor er det ikkje "Kaldt og mørkt og lite sol, ...." som det står i ein lokal julesong. At vi har hatt det så lyst og fint i førejulstida, gjer vinteren kortare.
I år skal vi vere på Hareid julafta, hos Solveig med fam. Dei store gutane er også heime i jula, så då blir vi 8 til bords.Det er så greitt no når vi har fått tunnel, for då kan vi reise heim og ligge i våre eigne senger.Gamle folk vil helst ligge heime!

Andre juledag plar vi samle storfamilien her hos oss, og det er meininga å gjere i år også. Håper berre alle held seg friske! Både Nils og eg kjenner rett som det er noko i halsen, og ingen av oss er vaksinerte verken mot svin-eller anna influensa.Det er forresten ein tradisjon her i familien at ein eller annan skal vere sjuk i jula. Men vi håper det beste.
I romjula reiser vi til Kongsberg, til Rasmus og familien hans. Vonar det blir litt mildare til då, for no har der vore veldig kaldt. Vi blir der til over nyttår. Vi gler oss særlig til å treffe dei to kjekke gutane. Ja, og så må eg fortelle at den tredje guten er på veg, han har tenkt å komme i mars ein gong. Det gler vi oss til.
Viss alt  går bra, vil vi då ha 11 barnebarn, den eldste blir 23 år i juni, så det er stor skilnad i alder.
Håper det er bra med dykk alle. Både de som er her i landet, og de som feirer jul på sørlegare breiddegrader.
Vi ønsker alle ei god og fredfylt jul og eit godt nytt år.
Beste helsing
Nils og Olaug
PS: Stor takk til alle som har sendt oss julekort!

1 kommentar:

Hildegard sa...

God jul til deg og besten frå oss to på Hildegard.
Eidabesta

Dagbok 2024: 23.april

  Eg har ein plass på maskina der eg kan finne "gamle" bilde. Dette er ei av rosene mine, Leonardo da Vinci, trur eg. Eg har lese ...