fredag, august 07, 2009

Byttehandel?

Det ringde på døra og der stod naboen med ei stor spann med båbær.Seks liter var det. Og det beste av alt:Ferdig reinska.
Det har seg slik, at når Nils fiskar, deler han med dei naboane som vil ha, og så vankar der ymse goder den andre vegen også. Ikkje meg imot sidan eg er ute av stand til å plukke bær sjølv. Føler meg i grunnen ganske unyttig.

3 kommentarer:

arieldog sa...

Det var ei fantastisk gåve å få! På den andre side - det er sjølvsagt kjekt å få fisk òg!

Hildegard sa...

Ei stor gåve. Det har nok vore litt arbeid å plukke så mykje bær, men fisking er vel ein dyrare aktivitet når det gjeld utstyr etc. Blåbær er godt for bl.a. syn/auger, i tablett-form er det ein dyr medisin. Herleg med blåbær til pannekaker og sveler. I naturalia kan ein dessutan bestemme sjølv kor mykje sukker ein vil bruke. Nyt det med helsa!
Eidabesta

Besta sa...

Lagar pannekaker i dag.Rørte blåbær i fjor også, det skal veldig lite sukker til, for bæra er søte i seg sjølv.Eitt kilo Fruktose er nok til ca 4 kg bær.ÅPLUKKE blåbær er kjekt, men å renske dei er ei anna sak.Då er det greitt å ha lydbok!

Dagbok 2024: torsdag18.april

   Det er nokre år sidan dette bildet vart tatt på Hareid, med alle barnebarna i samme sofa Klokka er no16.56, temperaturen ute er + 10 grad...