tirsdag, mai 07, 2024





 
Klokka er no16.50, temperaturen ute er +12 grader, og det regnar, så no er det slutt på herlegheita for denne gong. No ventar eg på at Marit skal kome heim att i dag. Ho gjekk glipp av dei fine dagane her, men det var no fint i Spania også- 

I dag slo eg av vekkarklokka to gonger, før eg forstod at eg skulle stå opp, for i dag var det trening. Det gjekk heilt bra , som forventa. Etter treninga for eg bort i Gågata for å bestille frisørtime før 17. mai. Eg brukar som regel å somle slik at eg blir for sein, men no skal eg dit i morgon. Ei "gammal" venninne sat og venta på tur, så vi fekk ein hyggeleg prat før det vart hennar tur. 

Alltid når eg køyrer opp Mosvegen, tenkjer eg på grava og i dag hadde eg tenk å sjå bortom, men først skulle eg handle på KIWI, dei har blomster også, så eg ville sjå pm der var noko brukbart. Eg hadde ikkje tatt med verken spade eller saks slik eg brukar å ta med, men det var no greitt å køyre heimom også. 

Det vart til at eg kjøpte ein plante som skulle avløyse kransen som har lege der sidan jul, og var like fin enno. I staden for å køyre heim etter reiskapar, for eg ned på gravplassen, for eg hadde ein plan. Ikkje langt frå gravplassen driv dei og tek ut skog titt og ofte. Eg gjekk bort der som dei held til med saging etc. og der fann eg det eg leita etter-eit stykke tre som gjekk an å grave med. Så eg fekk planta blomsten på ein måte. Seinare skal eg sjå om eg kan finne ei lita fin rosebuske i staden. 

Eg strevar enno med å få bilda på rett plass slik at eg får dei ut når eg vil. Bildet av grava ligg på Trovågarane -sida.

Då eg kom heim laga eg meg litt mat, men eg vart sittande lenge ved bordet, fordi eg tok fram att SUDOKUEN som eg begynte på i går kveld, og ikkje vart ferdig med. Eg gav ikkje opp i dag, og etter eit par timar var eg ferdig. Eg må trene hovudet også ikkje berre armar og bein.

Marit skulle komme heim i dag, men eg har ikkje sett henne enno. Katten har kome ned til meg fleire gonger, slik han (ho) gjer når Marit er vekke.

I dag har eg altså ikkje fått gjort noko i huset til denne tid, og i morgon blir det frisør, så går den dagen......... Det var synd at eg ikkje fekk halde på ute i dag også for der er mykje å gjere, men det kjem vel dagar etter desse.

I år blir det reine pinseferien -med 17.mai og pinse på ein gong. Det kan vi sjå fram til. I sommar skal vi ha pensjonisttur til Astrup-tunet, og dit vil eg vere med. Vi har køyrt 100 gonger ned Jølster, men ikkje på Astrupsida. Eg har to maleri som Svein har laga -dvs. kopiert Astrup, og eg er like glad i dei bilda som eg hadde vore i dei ekte.




Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 18.mai

Klokka er no 17.56 , ute er det overskya, opplett hittil og berre +16 grader, det var litt av ein overgang, og eg likar det ikkje. Og no er ...