torsdag, mai 09, 2024

Dagbok 2024: 9.mai : Kristi himmelfartsdag


 

Klokka er no16.47 , temperaturen ute er +10 grader, det har regna og blése i heile dag; det var ikkje slik eg hadde tenkt at den ekstra fridagen skulle bli. På føremiddagen sat eg og jobba litt med spansken, som vanleg og så strikka eg og såg TV-. Eg fyrte litt i omnen , for eg syntest det var litt hustre. Eg utsette trimturen min i håp om betre ver når det leid på.

I dag laga eg kylling og ris til middag, og til dessert vart det kaffi og sjokolade,. Eg sovna med hovudet på kjøkkenbordet då eg skulle prøve meg på ein sudoku, så eg gjekk inn og sette meg i godstolen, og sovna der også. Det må vere veret. No ser det faktisk ut til at det kan klarne opp litt, og då skal eg gå tur. Men eg må vente til telefonen min er opplada. Sjå der! No vart det nesten fint ute, så det er berre å sko seg til tur.

KL 18.24: Ja, det blei tur på Vernet i dag også, det regna ikkje no, men det bles litt.Det var friskt og fint å vere ute. Men telefonen låg att heime. Eg trefte naboane der oppe også. På dette bilde kan de så vidt sjå tulipanane oppe ved garasjen. Eg kan ikkje hugse at eg har planta tulipanløk, men det kan no hende viss eg har fått ei sammenplanting ein gong. Det poppar i alle fall opp tulipanar både her og der, og det er ikkje meg imot Buskene som eg planta i garasjebeddet er neste usynlege på bildet, men dei var så store at eg klipte dei ganske kraftig. Det er litt farleg å sleppe meg til med saks i hagen, det har lett for å bli litt mykje.




Nede ved den gamle kompostbilgen står trillebåra. Eg fekk lasta opp eit lass i går med rein kompostmold og køyde det bort der som Thujaen stod. Eg må prøve å få litt orden og så gras om ikkje anna. Det er mykje å gjere viss ein vil ha ein fin hage, men eg legg lista lågt-eg er åleine og eg er gammal, så eg kan ikkje få alt til slik eg har lyst. Men eg ser veldig fram  til å få klippe plenen, for no har eg tatt opp alle løvetannrøtene , trur eg. Eg likar å styre på i hagen, berre veret er nokonlunde.

I morgon er det fredag igjen og ei ny helg i kjømda. Desse vårmånadane går så altfor fort.


Ingen kommentarer:

Dagbok 20 24: 19.mai Pinsedag

 Klokka er no19.15, temperaturen ute er +12 grader, det er litt vind og fin sol. Eg kom akkurat heim frå ein tur på Vernet, og det var frisk...