søndag, april 21, 2024

Dagbok 2024: 21.april



Eg har tatt mange fine bilde i dag, og somme av dei ligg på maskina, om berre eg finn dei att. Desse bilda av dei første tulipanane mine i år tok eg nettopp no nedanfor garasjen. Eg brukar å stikke diverse løkar ned i bedda der det er plass til overs. Som de ser er ikkje tulipanane fullkomne i fasong, men dei er nye av året.


Klokka er no17.00, temperaturen ute er +12 grader C, og sola skin, det har ho gjort i heile dag, men det har vore kjølig til tross for sola, den varma ikkje så godt inne ein gong.

Eg vakna tidleg i dag, og eg stod relativt tidleg opp. Eg hadde ingen planar for dagen, så eg tok like godt og gjekk ein tur på Vernet. Der var eg nesten åleine så tidleg på dag.

Eg såg gudstenesta på TV i dag, frå kyrkja på Ulsteinvik; der var det trongt om plassen når heile Ten sing og elevane på folkehøgskulen  - var på plass. Det var mykje song og musikk. Einar snakka om at dei ville bygge ny kyrkje i Ulsteinvik fordi den gamle var for lita. 

Då det var slutt på  kyrkja laga eg mat til meg sjølv. I dag vart det litt av eit måltid, eg åt for mykje og vart altdfor mett. Eg hadde steikt ørret til hovudrett og riskrem til dessert. Eg fekk litt dårleg samvit  fordi det vart så mange kaloriar. Eg var bedt opp til Marit på kaffi, og det tok eg imot, men berre kaffi og ikkje kaker.

Ho skal på konsert i dag også, men konsertar må eg velje vekk, for eg blir så brydd med tinnitusen. Eg har susen i øyret hele tida, men viss eg blir utsett for mykje lyd, vert det mykje verre. No er det så fint ute at eg kan tenke meg å gå ein tur til-men eg veit ikkje om det blir. Det går an å gå på Vernet fleire gonger for dag. Ein av grunnane til at eg går der, er at det er så trygt, det er lettare å falle når ein går i terreng enn når ein går på ein veg.

Eg ser at eg skulle ha støvsuga varmepumpa, dvs. støvmottakarane. Men eg finn ikkje ut korleis eg skal få det til. Det var så enkelt på den varmepumpa vi hadde før. Eg får høyre med Rasmus, han har vel same sorten pumpe?

I morgon er det heimedag og eg håper å få gjort noko i hagen, eller med thujaveden .


 


Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 5.mai

Klokka er no 18.13, temperaturen ute r + 13 grader C. Det har vore sol og fint i heile dag, men ikkje så varmt som i går. Eg vakna tidleg i ...