mandag, desember 18, 2023

Dagbok 2023: 18.desember


                                       Minne frå sommaren i år.


Klokka er no 26.46, temperaturen ute er + 6 grader C, det er mørkt ute og det regnar. Men eg har "julestemning" inne.

I dag hadde eg ei oppgåve, eg skulle skaffe "bil" til i morgon. Marit ville vere med meg til sjukehuset men ho kunne ikkje køyre. Av ymse grunnar er ho vand med å bestille bil på legesenteret, og det har ikkje vore noko problem. For henne.

Så eg ringde ned på legesenteret i dag og skulle bestille Taxi til i morgon, men der fekk eg beskjed om å ringe på sykehuset sifdan det var dei som hadde kalla meg inn- Eg ringde sjukehuset, men der fekk eg det til svar at eg måtte ringe den Ortopediske avdelinga. Det gjorde eg, og der fekk eg svar: ei stemme opplyste meg om at dei hadde telefonsvaring frå 8-11, og klokka var blitt over 11 då.

Marit kom ned og heldt meg med selskap ei stund, og vi vart samde om å ringe ortopediske i morgon. Så får vi sjå, det går sjølvsagt an å bestille Taxi og betale, men eg meiner at eg har rett på gratis. No har eg vore bort to gonger alt og det har vore venner som har køyrt. Ein gong før eg spurde-fekk eg også nei, og betalte sjølv for Taxi. Dette er ei prinsippsak for meg, det er ikkje det at eg ikkje har pengar.

Lite får eg gjort om dagane, for eg bør helst halde handa i ro. Ellen Marie, som er sjukesøster, sa at eg burde bruke fatle og halde armen hørt, så eg prøver så godt eg kan, men noko må ein no berre gjere. Ellen Marie ringde i dag, vi pratar no med kvarandre av og til.

Det vart slutt  med å gå på Vernet, og slutt med å gå med piggsko, ja, slutt på all trening og uteliv. Men det er vel ein overgang, får eg håpe.

Eg har valt å bu her i huset mitt  "åleine" og det går bra så lenge eg er nokonlunde oppegåande. Ei broten hand/arm er ikkje så dramatisk, eg kan bbli frisk og rask på relativt kort tid. Håper det. 

Men det er trasig å ikkje kunne gjere stort anna enn å sjå TV og "vere på data." Eg skulle ha lese bøker no, før las eg bøker både tidleg og seint, men no har eg vanskeleg for å konsentrere meg. Det har ikkje med brotet å gjere, det har vore slik nokså lenge no.

Eg slepp ialle fall å stresse -jula kjem vel utan mi hjelp. Eg har enno ikkje vunne noko i adventskalenderen min.



Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 8.mai

Det var fart på elva i dag igjen,det er snø som smeltar  Klokka er no 16.50, temperaturen på trappa er +16 grader C, sola er litt av og på i...